Persbericht :

Beek, 8 mei 2001

OHRA-medewerkers zeer positief over Netpresenter

Uit een onderzoek naar de effectiviteit van de interne communicatie bij verzekeraar OHRA is gebleken dat de medewerkers Netpresenter (bij het bedrijf 'OHRA Aktueel' geheten) het beste interne communicatiemiddel vinden.

Enkele conclusies uit het onderzoek:


· 88% van de respondenten vindt het medium 'belangrijk' of 'zeer belangrijk'.
· Volgens 66% van de medewerkers is Netpresenter zelfs 'onmisbaar'.
· Volgens 78% van de ondervraagden is het medium compleet en ontbreekt er geen informatie.
· 'Nieuws' is verreweg de belangrijkste reden om Netpresenter te gebruiken.
· Netpresenter wordt bij OHRA vaker geraadpleegd en beter gewaardeerd dan het intranet.
· Volgens een meerderheid van de respondenten is Netpresenter een belangrijke opstap naar het intranet. Velen bekijken eerst Netpresenter; als men meer achtergrondinformatie wil, wordt het intranet geraadpleegd.
Netpresenter is bijzonder ingenomen met deze onderzoeksbevindingen. Volgens Directeur Hoen weerspiegelt het onderzoek de ervaringen van Netpresenter gebruikers over de hele wereld. Met name het feit dat Netpresenter meer bezoekers brengt naar Intranet acht hij belangrijk. "We zien zelfs bij hightech klanten als Nokia dat Intranet en e-mail niet afdoende zijn om snel en effectief intern te communiceren. Een duwtje in de rug met Netpresenter is gewenst''.

Over Netpresenter: organisaties efficiënter en sneller intern doen communiceren

Het Nederlandse Netpresenter is wereldwijd de meest toonaangevende ontwikkelaar van interne communicatie software voor de automatische verspreiding van interne nieuwskoppen en het direct attenderen van medewerkers op mededelingen. Netpresenter software versterkt de interne communicatie en vergroot de efficiency van e-mail en een eventueel Intranet.

Vooraanstaande organisaties zoals Swisscom, Unilever, Barclays bank, NATO, US NAVY, Sony, Politie, Volkswagen, Schiphol, OHRA en Getronics, hebben Netpresenter inmiddels wereldwijd geïmplementeerd op in totaal meer dan 350.000 werkplekken, om hun medewerkers constant op de hoogte te houden van het laatste nieuws.

Het in particuliere handen zijnde Netpresenter, is opgericht in 1996, en is sinds 1999 winstgevend. Netpresenter heeft vestigingen te Beek-LB, Aken, Londen en New York.