Politiebericht Groningen: Diverse 8-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 8 mei 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: moeder en dochter gewond
En 33-jarige vrouw uit Stadskanaal en haar 3-jarig dochtertje zijn maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste met kind achterop over de Belgiëlaan. Op de kruising met de Gelderselaan verleende ze geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Stadskanaal. De vrouw werd aangereden door de auto en kwam te vallen. Zij en haar dochtertje liepen licht letsel op waaronder schaafwonden. Beiden zijn voor behandeling en onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Stadskanaal: man beledigt agenten
De politie heeft maandagmiddag op de Poststraat in Stadskanaal een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. De man reed in een auto en maakte het bekende middelvingergebaar naar twee surveillerende politiemensen. De man kreeg een stopteken maar probeerde aan een controle te ontkomen. Op de Poststraat kon hij tot stoppen worden gedwongen. Op de vraag waarom hij het gebaar maakte antwoordde de man dat hij een hekel had aan de politie en liet dit antwoord vergezeld gaan van nogmaals het bekende handgebaar. Daarop is de man aangehouden voor belediging. Hij verzette zich tegen de aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man verkeerde onder invloed van alcohol maar de ademanalyse wees een promillage beneden 0.5 uit. Na verhoor is de man met een proces-verbaal voor belediging en verzet heengezonden.

Hoogezand: controle autogordels
Tien mensen kregen maandagavond tijdens een controle in de Kerkstraat in Hoogezand een bekeuring van negentig gulden omdat ze geen autogordel droegen. Tijdens de controle werd het dragen van gordels in 75 voertuigen gecontroleerd. Een 30-jarige man uit Hoogezand werd bij de controle aangehouden. Hij droeg geen gordel en had tevens geen rijbewijs bij zich. Dat bleek eind april te zijn ingevorderd wegens rijden onder invloed. De man is naar het politiebureau gebracht en na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Stadskanaal: man vernielt ruiten politiebureau
Een 38-jarige man uit Stadskanaal is maandagmiddag door de politie aangehouden nadat hij een zestal ruiten van het politiebureau aan het Geert Teisplein met een moker had ingeslagen. De man liep aanvankelijk naar de voordeur van het bureau maar keerde op zijn schreden terug. Na eerst in de richting van de parkeerplaats te zijn gelopen sloeg de man vervolgens de ruiten stuk. De man bleek psychisch volkomen in de war te zijn. Hij is na onderzoek door een arts overgebracht naar de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis.

Bedum: motorrijder gewond
Bij een verkeersongeval op de Molenweg in Bedum is maandagmorgen een 44-jarige motorrijder uit Bedum gewond geraakt. De man kwam op zijn motor uit de richting van het Boterdiep en kwam in botsing met een bestelauto bestuurd door een eveneens 44-jarige man uit Bedum. Die reed net met zijn bestelwagen van een parkeerplaats af de weg op en wilde een inrit bij een woning indraaien. De motorrijder kwam te vallen en moest met letsel aan beide benen naar een ziekenhuis worden gebracht. Zijn motorfiets is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Uithuizen: inbraak in café
In een café aan de Brouwerijstraat is zondagnacht ingebroken. De eigenaar constateerde maandagmorgen dat het slot van de deur van het café was verbroken. Uit het etablissement werden sigaretten en telefoonkaarten ter waarde van ruim 3000 gulden alsmede een geldbedrag van enkele honderden guldens weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Hoogezand: aanhangwagen met lading gestolen
Vanaf een bedrijf aan de Molenstraat in Hoogezand is zondagnacht een hangwagen en ongeveer 200 kilo afval aluminium gestolen. Medewerkers van het bedrijf constateerden maandagmorgen dat het gaas van de omheining was stukgeknipt. De aanhangwagen, eigendom van de personeelsvereniging van het bedrijf, is vermoedelijk - na te zijn volgeladen met het metaal - door het gat in het hek naar buiten gereden. De politie onderzoekt de diefstal.

Leek: man bedreigt ex-vrouw
Wegens bedreiging van zijn ex-vrouw en vernieling van een raam van haar woning aan de Wethouder Iwe Hutstraat in Leek heeft de politie gistermiddag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De vrouw belde de politie nadat de man haar woning was binnengedrongen en haar bedreigde. Bij de komst van de politie was de man aanvankelijk verdwenen. Enkele minuten nadat de politie weer weg was kwam de man opnieuw bij de woning van de vrouw. Die belde opnieuw de politie waarop de man kon worden aangehouden. Hij is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling, bedreiging en huisvredebreuk.

Groningen: winkeldief moet nog 14 dagen zitten
Een 44-jarige man uit Groningen werd maandagmiddag in een supermarkt aan de Kerklaan betrapt op het wegnemen van shampoo en aftershave. De man bekende de diefstal en op het bureau bleek dat hij nog veertien dagen gevangenisstraf tegoed had. Hij is overgedragen aan justitie.

Haren: inbraak in school
In een school voor voortgezet onderwijs aan de Rummerinkhof in Haren werd maandagochtend ontdekt dat er in de meivakantie in het gebouw was ingebroken. De dader(s) zijn via een lichtkoepel binnengekomen en hebben uit de gymzaal drie basketballen en twee volleyballen weggenomen. Een onderzoek is ingesteld.

Haren: auto in de sloot A28; getuigen gevraagd
Op de A28 bij Haren raakte maandagochtend even na 08.00 uur een 26-jarige automobilist uit Assen van de weg af en kwam de wagen tot stilstand in de naastgelegen sloot. De bestuurder kon ongedeerd de totaal vernielde auto verlaten. Omdat er uiteenlopende verklaringen zijn over de oorzaak van het ongeval waarbij ook mogelijk een personenbusje een rol heeft gespeeld wil de politie graag in contact komen met getuigen van het ongeval. Zij kunnen zich melden bij de verkeerssurveillance in Groningen op telefoonnummer, 0900 8844.

Groningen: inbraak in supermarkt
Door een raam in te gooien aan de voorzijde van een supermarkt aan de Stoepemaheerd zijn inbrekers maandagnacht de zaak binnengekomen. Uit de winkel werd een groot aantal sigaretten weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: man overmeesterd met pepperspray
De politie heeft maandagnacht pepperspray ingezet tegen een 23-jarige man die in een studentenwoning aan de Blekerslaan met een mes dreigde. De man verblijft in het pand en werd door relatieproblemen en het gebruik van geestverruimende middelen agressief. Ondanks waarschuwingen het mes dat hij in bezit had weg te doen bleef hij zwaaien met het wapen waarop pepperspray werd ingezet. De man werd overmeesterd en voor nader verhoor ingesloten.

Groningen: fietsendief aangehouden
Op de Griffeweg werd maandagavond een 31-jarige man zonder vaste woonplaats betrapt bij het stelen van een fiets. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen en is ingesloten voor nader onderzoek. Hij had ook nog een rijbewijs bij zich die niet van hem was.

Groningen: autokraker op heterdaad betrapt
Een getuige waarschuwde maandagmiddag de politie dat hij een 31-jarige man zonder vaste woonplaats had zien inbreken in een auto die geparkeerd stond op het Damsterdiep. De getuige fietste achter de autokraker aan en kon de gearriveerde agenten de man aanwijzen. Deze had de autoradio onder zijn kleding verstopt. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man voor bezit mes aangehouden
Een agent zag maandagnacht een 32-jarige man uit Groningen in de Tuinstraat met een mes in zijn hand lopen. De man verklaarde dat hij het mes zo bij zich droeg omdat hij zich onveilig voelde en dat hij het wapen zonodig zou gebruiken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar hij afstand deed van het steekwapen.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844