Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 09.40 uur
Hennepplantage opgerold

BAARN In een woning aan de Elzenlaan in Baarn is gisteravond een hennepplantage opgerold. Agenten troffen op de zolder van het huis driehonderd planten en apparatuur aan. Een 48-jarige verdachte uit Baarn is aangehouden. Hij heeft bekend dat hij de plantage had ingericht. De man tapte illegaal stroom af voor zijn apparatuur. Apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De Baarnaar moet zich voor de rechter verantwoorden.

Bonnen voor niet dragen gordel

BUNSCHOTEN Bij een controle op het dragen van autogordels op De Kronkels in Bunschoten-Spakenburg zijn gistermiddag tussen kwart over drie en kwart over vier zeven bestuurders bekeurd. De politie controleerde vijftig voertuigen.

Snelkraak in Soest Zuid

SOEST Snelkrakers hebben afgelopen nacht toegeslagen in een winkel aan de Zuidpromenade in Soest. De krakers ramden even na vier uur met een auto een winkelruit van 3.30 bij 1.80 meter om binnen te komen. Hierdoor ontstond een enorme ravage in de zaak. De dieven namen sigaretten en geld mee. Ze braken daarvoor een kluis open. Het bedrag is nog onbekend. Toen agenten arriveerden waren de krakers gevlogen. Na het bekijken van videobanden van de bewakingscamera in de zaak vermoedt de politie dat ten minste vier daders betrokken zijn bij de inbraak.

Poging diefstal geweld

SOEST Een 67-jarige Amersfoortse is gisteravond op de parkeerplaats van een restaurant aan de Soester Birkstraat aangevallen door een autokraker. De vrouw was rond acht uur bij het restaurant om iets af te geven. Toen zij terug kwam bij haar auto zag ze dat een man de rechter ruit van de wagen insloeg met een baksteen. Hij nam vervolgens haar handtas weg.

De Amersfoortse rende gillend op de dief af en wist haar tasje bij een hengsel vast te grijpen. Zij hield de tas zo stevig vast dat de dief niet weg kon fietsen. De man bedreigde de vrouw vervolgens en probeerde met zijn fiets tegen haar aan te rijden. Toen de eigenaar en de receptioniste van het restaurant naar buiten kwamen, stoof de dief er vandoor. De Amersfoortse heeft een pijnlijke arm en schouder overgehouden aan de worsteling.

Nee Bedankt stopt
BAARN Het project Nee Bedankt dat zich richt op criminaliteitspreventie bij kinderen uit groep acht van de basisscholen in Baarn wordt morgenochtend tussen tien en twaalf uur afgesloten. Nee bedankt is dit jaar voor de tweede keer gedraaid door wijkagenten en wijkteamleden van de Baarnse politie.

Samen met brandweer en verslavingszorg zijn acht lessen gegeven over onder andere het werk van de politie, de gevolgen van baldadigheid, diefstal, vernieling, heling, kindermishandeling, (drugs)verslaving, en brandpreventie. Doel van het project is om kinderen bewust te maken van de gevolgen van strafbare feiten voor henzelf, hun toekomst en voor anderen. De leerlingen krijgen na afloop een certificaat. Het project wordt gesubsidieerd door de gemeente. In andere gemeenten vinden soortgelijke projecten plaats.

Om de kinderen een extra leuke herinnering te geven aan Nee Bedankt is door de betrokken partijen een afsluitende ochtend georganiseerd. Woensdagochtend krijgen de kinderen verschillende demonstraties te zien. De bereden politie geeft een demonstratie met zes paarden. Ze laten samen met de brandweer zien hoe de paarden worden getraind. Ook geven de politiehonden en hun begeleiders een presentatie van hun werk. Kinderen kunnen bovendien en brandweerwagen van binnen en van buiten bekijken. De Baarnse wethouder H. v. d. Kerk opent de ochtend. Het evenement vindt plaats op recreatieterrein De Kuil aan de Zevenlindenweg in Lage Vuursche.

(