Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.45 uur
Snelheidscontrole

LEERSUM Op maandag 7 mei heeft de politie op de Rijksstraatweg in Leersum tussen 7.45 en 8.45 uur een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 280 voertuigen werd gemeten, 19 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. Ter plaatse is maximaal 50 km/u toegestaan.

Reebok vast in hek

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een melding is gisteren de politie gaan kijken op de parkeerplaats langs de N 229 tussen Werkhoven en Cothen. Ter plaatse bleek dat er een reebok vast zat tussen de spijlen van een toegangshek. Het dier was met kop en schouders al tussen de spijlen door, maar zat met het achterlijf vast en kon niet meer voor of achteruit.

Met hulp van twee chauffeurs en wat spanbanden werd het hek nog wat verbogen, waarna de reebok vrolijk het bos in liep. De eigenaar zal worden gevraagd extra gaaswerk voor het hek te plaatsen om herhaling te voorkomen.

Jongen beroofd

VEENENDAAL Maandagavond rond 23.00 uur is een 17-jarige jongen uit Veenendaal met geweld van zn geld beroofd. Het slachtoffer liep in het tunneltje op de Kastanjelaan/Gabriël Metsulaan toen twee mannen van tussen de 20 en 25 jaar op hem af kwamen. Een van de mannen sprak hem aan, gaf de Veenendaler een klap in zijn gezicht en duwde hem omver. De andere man pakte ondertussen de portemonnee van het slachtoffer af en haalde het geld eruit. Daarna kozen beide mannen het hazenpad richting het centrum. Het slachtoffer liep een bloedneus op en mist een klein geldbedrag. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken bestuurder moet rijbewijs afgeven

ELST In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op de Rijksstraatweg in Elst een 37-jarige Elstenaar aangehouden. De man slingerde in zijn personenauto over de weg, had geen gordel om, en reed met zeer wisselende snelheid. Bij controle bleek dat de man had gedronken. Op bureau werd een promillage van 1,7 vastgesteld. De verdachte kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd en moest zn rijbewijs inleveren.Tevens werd er proces verbaal opgemaakt.