Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.55 uur
Auto uit de bocht

MAARSSEN Op maandagochtend 7 mei is een auto uit de bocht gevlogen. De drie inzittenden raakten gewond.

Rond vijf uur in de vroege ochtend reed een 24-jarige automobilist uit Houten over de Huis ten Boschstraat, komende uit de richting van de Maarsseveensevaart en gaande in de richting van Parkweg. Bij hem zaten twee mannen in de auto, 30 en 33 jaar oud en afkomstig uit Houten en Nieuwegein. Aan het einde van de Huis ten Boschstraat sloeg de bestuurder linksaf de Parkweg op. Daarbij vloog hij met de auto uit de bocht en reed tegen de tuinmuur van een woning.

Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, troffen zij de 30- en 33-jarige inzittenden gewond naast de auto aan en de 24-jarige bestuurder die bekneld in de auto zat. De komst van drie ambulances werd verzocht. De bekneld zittende man werd door de Brandweer uit de auto bevrijd. De drie gewonden werden allen per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De 24-jarige naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam, de 30-jarige naar het Diaconessenziekenhuis in Utrecht en de 33-jarige naar het UMC in Utrecht. Het letsel van de 24-jarige liet zich aanvankelijk ernstig aanzien, maar bleek in het ziekenhuis mee te vallen. Hij heeft waarschijnlijk in de loop van de dag het ziekenhuis verlaten.

Uit de blaastest die door politiemensen in het ziekenhuis van de bestuurder werd afgenomen, bleek dat hij niet had gedronken. Door de Regionale Verkeersdienst wordt een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval ingesteld.

Gevlucht na ernstige aanrijding

MAARSSEN Op maandag 7 mei heeft een ernstige aanrijding plaatsgevonden, waarna twee inzittenden van één van de betrokken auto`s gewond zijn gevlucht.

Rond zes uur in de avond reed een 35-jarige automobilist uit Amersfoort over de Burgemeester Huydecoperweg, komende uit de richting van het Gandhiplein en gaande in de richting van Westbroek. In de bocht van de Burgemeester Huydecoperweg kwam hem een 29-jarige automobilist uit Utrecht tegemoet. Deze bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt, kwam op de weghelft van de Amersfoorter terecht, met een ernstige aanrijding tot gevolg. Bij de Utrechter zat een 34-jarige man uit Utrecht als passagier in de auto.

Na de aanrijding gingen de beide Utrechtenaren er gewond te voet vandoor. De Amersfoorter zat gewond in zijn auto. Na een onderzoek werden de Utrechtenaren in de omgeving aangehouden. De 34-jarige passagier was behoorlijk gewond en was in elkaar gezakt. De 29-jarige bestuurder was licht gewond. Hij is op het politiebureau door het personeel van een ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

De passagier is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd en daar werd geconstateerd dat hij een hersenschudding en een forse hoofdwond had opgelopen. Hij mocht na behandeling naar huis. De 35-jarige man uit Amersfoort moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Hij is per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd en daar met rugletsel opgenomen.

De 29-jarige Utrechtse bestuurder blies bij de ademanalyse 440 ug/l (1,10 promille), ruim twee keer de wettelijk toegestane maximumhoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het verlaten van de plaats van het ongeval, het rijden zonder rijbewijs en het niet verzekerd zijn van zijn auto.

Skeeler gevallen

WOERDEN Op maandag 7 mei is een skeeler gevallen en daarbij gewond geraakt.

Rond kwart over acht in de avond skeelerde een 21-jarige vrouw uit Woerden over het Plantsoen. Zij verloor haar evenwicht en probeerde haar val met haar armen op te vangen. Dat was niet goed gelukt en zij klaagde over veel pijn in haar arm.

Het personeel van de ter plaatse gekomen ambulance gaf aan dat zij vermoedde dat de vrouw haar arm door de val uit de kom was geschoten. Zij is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht en daar behandeld.

Caravancontrole

BREUKELEN/ABCOUDE/LOENEN - De politie biedt eigenaren van caravans uit de plaatsen Breukelen/Abcoude en Loenen de gelegenheid hun combinatie auto en caravan, deskundig te laten controleren. De controledagen zijn vrijdag 18 mei van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag 19 mei van 08.00 tot 14.00 uur en vindt plaats op het bedrijventerrein De Corridor in Breukelen.

Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven en om lang wachten te voorkomen worden belangstellenden gevraagd om zich vooraf aan te melden. U kunt zich als inwoner uit de drie genoemde plaatsen tot uiterlijk dinsdag 15 mei telefonisch opgeven op telefoonnummer 0900 - 8844 en vragen naar het wijksecretariaat Breukelen. Bij uw aanmelding wordt dag en tijdstip afgesproken. Er kunnen helaas maar een gelimiteerd aantal caravans gecontroleerd worden, dus reageer snel want vol is vol.

De politie neemt het technische deel zoals de ( hulp-) koppeling, belading, banden, gewicht, trekhaak en verlichting voor haar rekening, maar checken ook aan de hand van het rijbewijs en het ( verplichte ) registratiebewijs of de bestuurder wel met de combinatie de weg op mag. Verder worden er adviezen gegeven over het veilig rijden met een caravan. Personeel van de brandweer geeft adviezen over het veilig gebruik van gas in de caravan. 3VO (Drie Verenigde Verkeers Veiligheid Organisaties ) afdeling De Ronde Venen verzorgt een ogentest en geeft aanvullende adviezen over het veilig rijden in het verkeer.

Het gezamenlijke initiatief is bedoeld om caravanners niet alleen een prettige vakantie, maar vooral een veilige en heelhuidse terugkeer te bieden. Het rijden met en het gebruik van een caravan brengt nu eenmaal meer risicos met zich mee. De meeste mensen gebruiken hun caravan maar zon drie à vier weken per jaar en staat de rest van het jaar stil.

Mocht de controle door onvoldoende belangstelling geen doorgang vinden, dan houden de initiatiefnemers de mogelijkheid open om de controle af te zeggen. De personen die zich al wel hebben opgegeven worden hierover tijdig in kennis gesteld.