Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.10 uur
Jongens voor vernieling aangehouden

NIEUWEGEIN Op maandag 7 mei werden twee jongens die vernielingen aan auto`s hadden gepleegd door omstanders aangehouden.

Rond half één in de middag zagen twee getuigen dat één jongen op de Herenstraat meerdere malen tegen de buitenspiegels van auto`s aantrapte en dat een andere jongen daartoe een poging deed, maar de spiegel net miste. De beide jongens maakten deel uit van een groep van zes jongelui. De getuigen hielden de groep tegen en waarschuwden de politie.

Ter plaatse bleek dat van enkele auto`s de spiegel alleen was ingeklapt en weer kon worden teruggeklapt. Van één auto was de spiegel afgebroken. De twee jongens, beiden 13 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werden overgebracht naar het politiebureau.

Uit hun verhoor bleek dat één van hen daadwerkelijk een spiegel had vernield en dat de andere slechts had geprobeerd tegen een spiegel te trappen, maar dat hij er overheen trapte.

Man weigert de blaasproef

IJSSELSTEIN Op maandag 7 mei weigerde een automobilist op straat een blaastest uit te voeren.

Rond half vijf in de middag controleerde politiemensen een 22-jarige automobilist uit IJsselstein op De Clinckhoeff. De man maakte geen gebruik van de autogordel en had een geopend blikje bier naast zich in de auto staan. Op de vraag of hij gedronken had, antwoordde hij bevestigend, maar weigerde een blaastest af te leggen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Op het politiebureau werkte de man wel aan de ademanalyse mee. Hij bleek geen alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een boete van f 180,- voor het weigeren van de blaastest op straat.