Circuit Park Zandvoort

= recent gewijzigd Historische Zandvoort Trophy

Na afgelopen seizoen, tijdens het Historisch Race Festival, het 25 jarig bestaan van de Historische Auto Ren Club te hebben gevierd, organiseert de HARC dit jaar voor de 25e !!! keer de Historische Zandvoort Trophy.

Tijdens dit evenement wordt er onder andere gestreden voor de officiële FIA Cup for Historic Grand Touring Cars.

Fantastische wagens als de dikke Ford GT40 , AC/Shelby Cobra , Shelby Mustang , Chevrolet Corvette , Jaguar E-Type , Austin Healey, Marcos 1800 GT Lotus Elan , Fiat Abarth 1300 OT , Triumph TR , Alfa Romeo Sprint , MG, teveel om op te noemen, maar volle startvelden met felle gevechten, waar voor iedere centimeter gestreden wordt.

Ook zal tijdens dit weekend gestreden worden voor de "Willem Blankevoort Trophy", een wissel-Trophy in het leven geroepen ter nagedachtenis aan een buitengewoon legendarisch figuur, die veel voor de historische autosport heeft betekent en nog in ieders gedachten voortleeft.

Naast deze GT race, wordt wederom een 1-uurs race verreden voor de officiële FIA European Challenge for Historic Touring Cars, waarbij een rijderswissel verplicht is tussen de 20e en 40e minuut. Uiterst spectaculair met wagens als Ford Mustang, Ford Falcon, BMW 1800TI, Lotus Cortina, Alfa Romeo Giulia, Ford Anglia, Mini Coopers, Fiat Abarth, enz.

Ook zal Rob Slotemaker in herinnering worden gehouden door de door hem opgerichte Slotemakers Anti-Slipschool ter beschikking gestelde wisselbeker een zilveren schaal voor de snelste ronde van de dag.

Een schitterend programma waarbij naast de FIA-klassen ook nationale raceklassen acte de presence zullen geven; denk aan het : "Vredestein Nederlands Kampioenschap voor Hist. Toerwagens & GT s ", Historische Monoposto s (formulewagens), Youngtimers Trophy 2001, MG Competitions/Healey s. Al met al klassen met overvolle startvelden.

Mogelijk zal een nieuwe klasse, namelijk Historische Sportprototypes, Sportscars, Sport2000 en Clubmans, zich voorstellen d.m.v. een demonstratie. In september is een echte race.

De zondag zal in het teken staan van een bezoek door de PAC (Pionier-Automobielen Club) met de meest fraaie automobielen tot bouwjaar 1940! 100 jaar autohistorie, een van de eerste voertuigen waren Daimler uit 1897, 1898 Panhard & Levassor, 1898 Chenard Quadricycle en 1898 Dion-bouton, 1900 Renault en 1900 Georges Richard, voorzien van een tweecilinder motor met tandwiel gangwissel. Kostte destijds in Engeland 400,= !!! pond sterling.

Er is wederom, volgens traditie, een mogelijkheid om het circuit te verkennen, gezeten naast een coureur die dit weekend zijn auto de sporen zal geven of het gevoel te krijgen van het rijden in T-Fords (productie 15 miljoen !) en meer van dat fraais. Dus echt terug in de historie, waar de HARC voor staat! Dit festival is een must voor elke liefhebber.

Alles is van dichtbij te volgen, te bewonderen en te fotograferen, een praatje met rijders is altijd mogelijk. Een evenement wat zich kenmerkt door een ongedwongen sfeer, dus racen als in de jaren zestig.

Meer informatie:

Historische Auto Ren Club
Phone: 0031 (0)23 528 0362
Fax: 0031 (0)23 528 3779

25e Historische
Zandvoort Trophy



© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort