Provincie Noord-Holland

Week 19

Waarnemend burgemeester Schermer benoemd



Persbericht, 8 mei 2001

Waarnemend burgemeester Schermer benoemd

Heden is bekendgemaakt dat de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland, prof. dr. J.A. van Kemenade, met unanieme instemming van de fractievoorzitters en loco-burgemeester van de gemeente Schermer mr. D. Bijl heeft benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Schermer.
De heer Bijl is sinds 1979 werkzaam bij de provincie Noord-Holland en vanaf 1991 tot heden Kabinetschef van de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, tevens hoofd afdeling Kabinet. De heer Bijl is lid van de VVD en 48 jaar oud.

Per 1 juni 2001 ontstaat er in de gemeente Schermer een vacature aangezien per genoemde datum de huidige burgemeester, mevrouw T. van der Stroom-van Ewijk, benoemd is tot burgemeester van de gemeente Heemstede.
De gemeente Schermer beraadt zich thans over haar bestuurlijke toekomst. Daarom heeft de Minister van BZK op voorstel van de Commissaris van de Koningin, met instemming van de ruime meerderheid van de gemeenteraad, besloten om vooralsnog de vacature niet open te stellen. De benoeming gaat in per 1 juni 2001 tot het moment dat al dan niet in de definitieve burgemeestersvacature zal worden voorzien.

De heer Bijl heeft vanuit zijn functie te maken gehad met burgemeestersaangelegenheden, bestuurlijke vraagstukken en de problematiek rond openbare orde en veiligheid. Zo was hij direct betrokken bij de afwikkeling van ondermeer de Dakotaramp en de ramp in Volendam.

Daarnaast vervult hij verschillende nevenfuncties. Zo is hij onder meer:

- lid werkgroep Openbaar Bestuur ten Plattelande m.m.v. organisatieadviseurbureau Innogration

- lid van de VVD-commissie Binnenlandse Zaken
- lid van de VVD-klankbordgroep "monisme en dualisme"
- lid van de stuurgroep toekomst bestuurlijke organisatie.
- vice-voorzitter van de commissie voor beroep-en bezwaarschriften, gemeente Heemstede

Inlichtingen drs. R.A.P. Wortelboer , Kabinet CdK, tel. (023) 514 42 59