Gemeente Breda

08-05-2001

Uitbreiding basisschool De Klokkebei

Het college van burgemeester en wethouder stelt de raad voor akkoord te gaan met de uitbreiding van de openbare basisschool De Klokkebei met twee klaslokalen, een speellokaal en een ruimte voor buitenschoolse opvang voor een bedrag van ruim 1,8 miljoen gulden.

Om de school goed te laten functioneren, starten de bouwwerkzaamheden zo snel mogelijk. Een snelle start is ook van belang voor het COKB omdat deze organisatie voor het einde van 2001een bonus- en stimuleringsbijdrage ontvangt. Om deze termijn te halen wordt bij de planningsafspraken voorrang gegeven aan de uitbreiding van de kinderopvang.
Het streven is om de werkzaamheden voor het gedeelte van de kinderopvang uiterlijk 1 december 2001 gereed te hebben en de schoollokalen begin januari 2002. Als men rekening houdt met de fasering van de bouwwerkzaamheden, is het volgens de schooldirectie niet nodig tijdelijke vervangende huisvesting te regelen. Wel geeft de toename van het leerlingenaantal in augustus 2001 reden voor een extra lokaal. Er wordt op dit moment bekeken of een noodlokaal vanaf de Archimedesstraat naar het terrein van de Klokkebei kan worden verplaatst. De Bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs (interim) is verantwoordelijk voor het bouwproces en de budgetbewaking.

Bezwaren
Omwonenden van De Klokkebei maakten in het kader van een bestemmingsplanwijziging bezwaren tegen de uitbreiding van de school. Aan deze bezwaren is gedeeltelijk tegemoet gekomen door verplaatsing van de entree van de school. Daarnaast wordt een scheidingsmuur gebouwd.

Breda, 7 mei 2001