Politiebericht Brabant-Noord: Uden 7-05-2001
Persbericht district De Leygraaf

KRATTENDIEVEN BETRAPT

De politie heeft zondagavond drie jongens aangehouden die op heterdaad werden betrapt bij de diefstal van kratten met lege flessen uit een cafetaria aan het Lieve Vrouwenplein in Uden. Ter plekke werd een 15-jarige jongen aangehouden, een 16- en een 17-jarige mededa-der trof de politie even later aan in een schuur aan de Pastoor van Doornstraat. De drie uit Uden afkomstige verdachten zijn na verhoor aan de ouders toevertrouwd.

AANHANGER MET SCHRAGEN GESTOLEN

Afgelopen nacht werd de diefstal ontdekt van een aanhangwagen met marktschragen. Toen de eigenaar rond 03.00 uur met het voertuig richting Uden wilde om daar de markt op te bouwen bleek dat de aanhanger met zeventig schragen verdwenen was. Het voertuig was een dubbelassige aanhangwagen, kenteken VN-TD-06. De waarde is niet bekend.

ONDER INVLOED

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Sint Janstraat in Uden een 41-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De Udenaar kreeg een pro-ces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

MOBIELE TELFOONS WEG

Maandagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Orgellaan in Uden. Uit de woning wordt een videoreorder en een mobiele tefoon vermist. Ook bewoners van een wo-ning aan de Schalmeilaan kregen ongewenst bezoek. Ook hier werden een videorecorder en twee mobiele telefoons weggenomen.