PERSBERICHT

Magnus verwerft SAP Special Expertise Partnership op het gebied van mySAP Business Intelligence

's Hertogenbosch/Naarden, 8 mei 2001 - Magnus heeft het SAP Special Expertise Partnership verworven op het gebied van mySAP Business Intelligence. Eerder, in november 2000, is Magnus al aangewezen als Special Expertise Partner op het gebied van mySAP Supply Chain Management. Magnus, al jaren service partner van SAP Nederland, heeft aanzienlijk geïnvesteerd in kennis op het gebied van mySAP Business Intelligence (BI) en heeft diverse succesvolle implementatietrajecten afgesloten. Magnus wordt inmiddels gezien als één van de toonaangevende partijen op dit gebied. De succesvolle samenwerking tussen Magnus en SAP Nederland heeft geresulteerd in de toekenning van dit Special Expertise Partnership.

Het Special Expertise Partnership programma is eind 1999 gestart. In de loop van het jaar 2000 zijn op diverse oplossingsgebieden, zoals customer relationship management, supply chain management en business intelligence, zogeheten 'Special Expertise Partners' aangesteld. Criteria om in aanmerking te komen voor een Special Expertise Partnership zijn diepgaande kennis van en ervaring met de betreffende SAP-oplossingen.

Deze benoeming brengt pragmatische kennis van technologie en bedrijfsprocessen van Magnus en de mySAP Business Intelligence-oplossing van SAP bij elkaar. De krachtenbundeling is met name van belang voor business-to-business organisaties die informatie inzichtelijker willen maken, om beter beslissingen te kunnen nemen, klanten beter te bedienen en kosten terug te brengen.

Partners van SAP Nederland kunnen voor een Expertise Partnership van SAP Nederland in aanmerking komen. Expertise Partnerships bestaan zowel voor marktsegmenten (Vertical Expertise Partnerships) als voor specifieke oplossingen (Special Expertise Partnerships). Deze partnerships vallen binnen het mySAP Partner Value Net, een compleet partnerpogramma voor hardware, software, infrastructuur en advies dat bedoeld is voor bedrijven die zich reeds hebben bewezen op het gebied van mySAP.com. Voor klanten van SAP Nederland betekent dit dat zij er zeker van kunnen zijn dat een partner van SAP over alle benodigde expertise en ervaring beschikt.

Over Magnus
Magnus assisteert ondernemingen in de industrie- en handelssector bij het verbeteren van de bedrijfsprestaties met behulp van IT-oplossingen. Hierbij gaat het om versterking van de positie van ondernemingen in hun waardeketen, creatie van nieuwe afzetmogelijkheden voor producten en diensten, verhoging van de klanttevredenheid en verbetering van bedrijfsprocessen. Naast het hoofdkantoor in Naarden heeft Magnus vestigingen in Atlanta, Bangkok, Brussel, Jakarta, Kuala Lumpur, Manilla en Singapore. Magnus telt ruim 500 medewerkers. Het bedrijf werd in 1990 opgericht en heeft sinds 1998 een beursnotering aan Euronext Amsterdam.