Politiebericht Groningen: Groningen/Haren 8-05-2001 Schoolkinderen doen verkeersexamen
Dinsdag 8 mei 2001

1700 leerlingen leggen fietsend test af

Deze week is in de stad Groningen en in Haren het praktische verkeersexamen voor het basisonderwijs gestart. Leerlingen van de hoogste klassen worden in de binnenstad klaar gestoomd. De examens worden afgenomen door Piet Oosterbeek, coördinator school verkeersexamens van het district Groningen/Haren en oud medewerkers van de politie Groningen.

In de stad Groningen en Haren nemen tot eind mei 66 groepen van de basisscholen deel aan de verkeersexamens. Ruim 1700 leerlingen fietsen een parcours vanaf het hoofdbureau van politie aan de Rademarkt door de binnenstad, waarbij gelet wordt op hun verkeersgedraging. Ook de fiets van de deelnemers wordt voor de rit gekeurd op de technische staat.

De leerlingen hebben in april reeds hun theoretische examen op school afgelegd. Direct na de toets of de dag na de toetst krijgen alle leerlingen de uitslag of ze geslaagd zijn of niet. De examens voor de leerlingen uit Haren zijn op maandag 28 en dinsdag 29 mei vanaf het cultuurcentrum Clockhuis. De wethouders Liemburg en Hoekstra van de gemeente Haren zullen eveneens het fiets examen afleggen en op 28 mei diplomas aan de kandidaten uitreiken.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.