Provincie Friesland

Persberichten

Besluitenlijst en persberichten vergadering van Gedeputeerde Staten,dinsdag 8 mei 2001


1. Gedeputeerde Staten zullen aan Provinciale Staten voorstellen om een krediet van

1.510.000,- beschikbaar te stellen voor de reconstructie van de afslag Kaleweg/Surhuisterveen Noord in de provinciale weg N358. In de vergadering van 20 december 2000 zijn de Staten al akkoord gegaan met de reconstructie, waarbij een voorbereidingskrediet van 40.000,- beschikbaar gesteld werd.
Vervolgprocedure: 30 mei Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer 27 juni Provinciale Staten


2. Jaarlijks stelt het beheersorgaan (bestuur) van Gemeenschappelijke Regeling uitvoeringtaken Provincie Fryslân Wetterskip Fryslân, de begroting vast. Daaraan voorafgaand kunnen de algemeen besturen van de provincie Fryslân (dus Provinciale Staten) en het Wetterskip Fryslân, hun gevoelen over de begroting kenbaar maken. Vandaag hebben Gedeputeerde Staten de ontwerpbegroting 2002 voorgelegd gekregen. Zij zullen deze in de vergadering van 27 juni aan Provinciale Staten voorleggen.
Vervolgprocedure: 28 mei Statencommissie Algemene & Economische Zaken 27 juni Provinciale Staten


3. Gedeputeerde Staten krijgen jaarlijks de dienstregelingen van NoordNed voorgelegd met de vraag deze goed te keuren. Vandaag hebben Gedeputeerde Staten de dienstregeling 2001/2002 voor het busvervoer in Noord en Zuidwest Fryslân goedgekeurd.
Vervolgprocedure: 30 mei Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer (meded.)


4. In de vergadering van Provinciale Staten van 20 december 2000 is besloten aan het Rudolf von Laun Instituut geen subsidie toe te kennen. De aanvrager heeft hierop vervolgens een bezwaarschrift ingediend. De bezwaarschriftencommissie uit Provinciale Staten heeft de bezwaarmaker gehoord en een advies geschreven. In de vergadering van Provinciale Staten van 23 mei 2001 krijgen de Staten het advies en een conceptbeschikking voorgelegd.
Vervolgprocedure: 23 mei Provinciale Staten


5. In de vergadering van Provinciale Staten van 5 juli 2000 is er een motie ingediend over het beschikbaar stellen van een eenmalige subsidie aan de Stichting Respons. Deze Stichting zet zich in voor uitgeprocedeerde, illegale asielzoekers. De Stichting Respons heeft inmiddels een subsidieaanvraag ingediend van 28.000,-. Gedeputeerde Staten hebben vandaag deze eenmalige bijdrage beschikbaar gesteld. Vervolgprocedure: Statencommissie Wolwêzenssaken (mededeling)


6. Gedeputeerde Staten hebben vandaag in principe ingestemd met het inrichtingsplan Scharnegoutum-Oost. Dit plan betreft de aanpak van de verkeersveiligheid op de provinciale weg N354 bij Scharnegoutum. Het plan wordt nu aan de leden van de Statencommissie W&M voorgelegd met de vraag het inspraakrijp te verklaren. Na de inspraakperiode kan het inrichtingsplan definitief vastgesteld worden.
Vervolgprocedure: 30 mei Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer Lees verder


7. Gedeputeerde Staten hebben een eenmalige bijdrage van 31.750,- beschikbaar gesteld voor het maken van een informatievideo voor (potentiële) cliënten in de verstandelijke gehandicaptenzorg. De bijdrage is aangevraagd door de Vereniging van organisaties voor Gehandicaptenzorg in Friesland (VGzF).
Lees verder


8. Gedeputeerde Staten hebben vandaag aan 11 projecten uit het Actieprogramma Cultuurbereik 2001 een bijdrage toegekend. In totaal gaat het daarbij om een provinciale bijdrage van ruim 3 ton. Het betreft de projecten:

-Versterking van het popklimaat

-Jongerendans

-Voorstellingen met jongeren en professionele theatermakers
-Noordelijk Polygoon

-Thematische aanpak culturele projecten in Leeuwarden
-Meerjarenprojecten

-Interactief, Communicatief en Taalvaardig

-Interactief lezen in het IVBO

-Jongerenplatforms buiten Leeuwarden

-Kunstvoorstellingen

-Kunst uit de klas