Provincie Groningen

Groningen, 8 mei 2001 Besluitenlijst nr.16

1. GS hebben een positief oordeel gegeven over de visie voor de westelijke stadsrand "de leegte gekoesterd". Deze visie is opgesteld door bureau Kuiper en Compagnons, in opdracht van de provincie Groningen. Voor meer informatie, zie persbericht nr.85, d.d. 08-05-01.

2. GS stemmen in met de overeenkomsten, betreffende de vaarverbinding Delfzijl-Termunterzijl, die de samenwerkende partijen: de gemeente Delfzijl, Groningen Seaports, het Waterschap Hunze en Aa's en de provincie Groningen op 11 mei a.s. zullen ondertekenen. Voor meer informatie, zie persbericht nr.86, d.d. 08-05-01.
3. GS hebben besloten de Kompasgids Groningen te introduceren: een subsidiewijzer voor projectfinanciering in Groningen. Voor meer informatie, zie persbericht nr.87, d.d. 08-05-01.
4. GS stemmen in met het voornemen om het Toerdata-Noord project voor de vierjaarlijkse periode van 2001-2004 te continueren en stellen voor het jaar 2001 een bedrag van 23.050,- beschikbaar. Het project is een samenwerking van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT). Het doel van het project is de opzet en instandhouding van een uniform systeem voor analyse van toeristische gegevens in Noord-Nederland.

5. In een brief aan de statencommissie Milieu, Verkeer en Vervoer bieden GS het klanttevredenheidsonderzoek van ARRIVA en NoordNed aan. Voor meer informatie, zie persbericht nr.88, d.d. 08-05-01.
6. GS stemmen in met het rapport "Herijking Investeringsniveau Infrastructuur". In dit rapport is een zo compleet mogelijk beeld geschetst van de beleidsmatig harde, de urgente en gewenste nieuwbouwprojecten als ook de reconstructie- en vervangingsprojecten die de komende jaren gaan spelen. Voor meer informatie, zie persbericht nr.89, d.d. 8-05-2001.
7. GS hebben besloten een subsidie van 1.750,- toe te kennen voor de activiteiten van de Steenuilwerkgroep van Avifauna in 2001. De activiteiten bestaan uit onderzoek naar het voorkomen van de soort, de aantalsveranderingen en daarmee samenhangende biotoopkenmerken. Dit is van groot belang voor het provinciale natuurbeschemingsbeleid. De resultaten vormen een belangrijke aanvulling op het provinciaal biologisch meetnet.
8. GS hebben besloten een subsidie van 4.450,- toe te kennen voor de activiteiten van de Knobbelzwanen van Avifauna in 2001. Doel van het project is door veldonderzoek inzicht te krijgen in factoren die het aantalsverloop bepalen. Aan het project wordt deelgenomen door zowel gedegen onderzoekers als niet-biologen. Tijdens het veldwerk neemt educatie een belangrijke plaats in. Het onderzoek levert belangrijke informatie op voor het provinciaal biologisch meetnet en heeft daarnaast een educatieve functie.
9. GS hebben besloten een subsidieaanvraag van dhr. Kuil voor een verfilming van het Pekelder Blad af te wijzen, in verband met de afschaffing van het krediet Groningana.

10. GS hebben besloten een subsidieverzoek van het INOP (Instituut voor Nationale Onderwijspromotie) ten behoeve van een website voor onderwijsprijs-projecten af te wijzen

11. GS hebben besloten een subsidieverzoek van het bestuur van Vliegervereniging "Windkracht" voor de organisatie van het Internationaal Vliegerfestival Lauwersmeer af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.
12. GS hebben besloten een subsidieverzoek van Stichting Unihockey Nederland voor het 2e Open International Hockey Toernooi af te wijzen, omdat het niet past binnen de subsidiecriteria.
13. GS hebben besloten een subsidie van 7.400,- toe te kennen aan de Milieufederatie voor het symposium "Zonder regels geen spel" op 9 mei 2001 in Groningen. Het symposium gaat over het onderwerp "Groen in de stad" en heeft tot doel nieuwe kansen te creëren voor stadsgroen in samenwerking met gemeenten, inwoners en natuurorganisaties.

14. GS hebben besloten een subsidie van 1.500,- te verlenen aan het Harm Wiegman Jeugdsportweekend 2001. Het weekend is bedoeld voor jongeren van 8 t/m 18 jaar met een zware lichamelijke handicap. Aan het toernooi nemen zo'n 25 jongeren uit de provincie deel.
15. GS hebben besloten voor het jaar 2001 een subsidie van 30.000,- te verlenen aan het Centrum Beeldende Kunst voor het opzetten, onderhoud en beheren van het digitaliseringsproject kunstenaars. In de cultuurnota 2001-2004 hebben GS reeds opgenomen jaarlijks een bedrag van 30.000,- te willen bestemmen voor de activiteiten van het CBK ten behoeve van onderhoud en beheer van dit digitaliseringsproject en gezamenlijke activiteiten voor het opdrachtenbeleid.

16. GS stemmen in met het verlenen van een subsidie van 105.000,- aan de stichting PROMSconcerten voor de organisatie van een drietal PROMSconcerten in het kader van het regionaal cultuurplan Gorecht+. Voor meer informatie, zie persbericht nr.90, d.d. 8-05-01.

17. GS hebben besloten een subsidie van 1.500,- te verlenen aan de Gehandicapten Sportclub Groningen voor de 2e Noordelijke Rolstoeldanskampioenschappen op 24 november 2001.
18. GS hebben besloten een subsidieverzoek van Comité "Lubbe van Leerms" voor de realisatie van een kunstwerk ter ere van Lubbe van Leerms af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de subsidiecriteria.

19. GS hebben op grond van de toegezonden jaarrekening 2000 en begroting 2001 de budgetsubsidie voor het Noordelijk Scheepvaartmuseum voor 2000 definitief vastgesteld op 100.500,- en voor 2001 een budgetsubsidie toegekend van 103.300,-.
20. GS hebben het Provinciaal Uitvoeringsprogramma Gebiedsgerichte Inrichting Landelijk Gebied 2001 (PUP2001) vastgesteld. In dit programma zijn middelen voor Landinrichting, Grondverwerving en Beheer van natuur en landschap opgenomen.