Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 8-05-2001
Mediabericht 8 MEI 2001 (laatste bericht)

KONINGSBOSCH Dronken bestuurder

KONINGSBOSCH - Vermoedelijk omdat de 55-jarige in Koningsbosch wonende bestuurder van een personenauto in slaap is gevallen reed hij maandagmiddag om 16.25 uur tegen een geparkeerd staande wagen op de Kerkstraat. Hierbij raakte de onder invloed verkerende automobilist gewond aan zijn hoofd en moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. Hij werd opgenomen en van hem werd een bloedproef afgenomen.Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

MELICK Opnieuw explosief opgegraven

MELICK Bij graafwerkzaamheden aan de Groenstraat is maandagmiddag een explosief uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De gemeente heeft opdracht gegeven tot het aanleggen van een nieuw rioleringssysteem, waarbij de aannemer bij het graven van de sleuf aan de Groenstraat stuitte op een 500 ponder. De werkzaamheden werden direct gestaakt en de politie zette de omgeving uit voorzorg af en waarschuwde het Explosieven Opruimings Commando van de Landmacht. Deze liet de bom die geen ontstekings-mechanisme meer bevatte, overbrengen naar het Mijnweggebied en op het plateau tegen de Duitse grens tot ontploffing brengen. Een tweede exemplaar werd eveneens ontdekt maar pas vanmorgen uitgegraven. Er werden nog aanwijzingen gevonden dat er mogelijk een derde bom aanwezig zou zijn, doch die is niet meer aangetroffen. De tweede bom is vanmiddag om ongeveer 15.30 uur ook in het Mijnweggebied tot ontploffing gebracht.

STEYL - SAMEN MINDER

STEYL Bij een snelheidscontrole op de N271 in het kader van het verkeersproject Samen Minder heeft de politie dinsdag 99 bekeuringen opgemaakt vanwege overschrijding maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur, toegestaan: 50 km per uur.

VENLO - Verkeerscontrole

VENLO Bij een verkeerscontrole zijn dinsdagmorgen 12 processen-verbaal opgemaakt voor verschillende overtredingen. 9 Automobilisten kregen een boete voor het niet gebruiken van de autogordel. Twee bromfiets berijders hadden hun voertuig dermate opgevoerd dat zij hiervoor een boete kregen en eenmaal werd een bromfietsbestuurder geverbaliseerd voor het niet voeren van een deugdelijke achterrem.

KESSEL Diefstal auto

KESSEL Vandaag is vanaf de Heldenseweg de personenauto van een dierenarts gestolen. Het betreft een blauwe Nissan Terrano met bullbar aan de voorzijde. De wagen stond onafgesloten met de sleutels erop onder het afdak op het erf van de woning en werd in een onbewaakt ogenblik meegenomen. In de auto is een complete veldset aanwezig voor de uitoefening van een dierenartspraktijk. Dat betekent inclusief operatiemateriaal, een schietmasker met munitie en euthanasiemiddelen. Mogelijk zijn deze materialen uit de wagen geworpen en kunnen ze door onbevoegden worden gebruikt of in handen van spelende kinderen komen. De euthanasiemiddelen zijn bij inname door personen levensgevaarlijk.

VENLO Aanhouding na belediging

VENLO De Venlose politie heeft dinsdagmorgen op de Markt een 21-jarige in die stad wonende man gearresteerd in verband met bedreiging van een vrouw en haar familie. Hij gedroeg zich hierbij zeer agressief. Een politiepatrouille hield de man aan nadat bleek dat de vrouw aangifte wilde doen van de bedreigingen. Op het moment dat de man naar de politiewagen werd overgebracht, pleegde hij zodanig verzet dat hij geboeid moest worden. Hierop flipte hij uit en schold de agenten uit en bedreigde hen eveneens. Ook bespuugde hij hen, waarmee hij doorging terwijl hij al in de politie-auto zat en schopte tegen de ramen en portieren. Terwijl de man in het cellenblok werd geplaatst ging deze handelwijze nog steeds door.