Openbare Bibliotheek Oss

23 april 2001

OKVO project IK OP EEN DAG van basisscholen Oss en omgeving te zien in Bibliotheek Oss: beelden en geluiden van audiovisueel OKVO-project gemaakt door de groepen 7 en 8

Van 8 mei tot en met 16 juni a.s. zijn in de jeugdafdeling van de Bibliotheek Oss de werkstukken te zien van het audiovisuele project "Ik op een dag", een activiteit van Muzelinck ten behoeve van OKVO, de Osse Kunstinstellingen Voor het Onderwijs. Aan dit project hebben leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in Oss, Heesch, Geffen en Oijen meegedaan.

In de jeugdafdeling van de Bibliotheek Oss zijn de werkstukken te zien en de bijbehorende geluiden te beluisteren.

De leerlingen hebben zich laten inspireren door een onderdeel van de expositie "1001 nacht" in Museum Jan Cunen te Oss. Een bezoek aan deze tentoonstelling was tevens onderdeel van het project.

Audiovisueel OKVO-project Het project "Ik op een dag" is gebaseerd op de expositie "1001 nacht" in het Museum Jan Cunen in Oss. De bewaard gebleven herinneringen uit het verleden dienden als uitgangspunt. De leerlingen legden van hieruit een relatie naar hun leefwereld, waarna zij het vorm gaven in een afbeelding. Bij de afbeeldingen zijn geluiden opgenomen. De opdracht was dat de geluiden iets moesten toevoegen aan het beeld. Geluid en beeld mochten niet gelijkwaardig zijn aan elkaar. Door het toegevoegde geluid krijgt het beeld een meerwaarde.

Door middel van verschillende kleine opdrachten is stapsgewijs naar de eindwerkstukken toegewerkt. De leerlingen hebben op deze manier een ontwerpproces doorlopen. Het proces bestond onder andere uit brainstormen, associaties oproepen, het leren gebruiken van geluidsapparatuur en het combineren van beeld met geluid.

Tentoonstelling De tentoonstelling is tijdens de normale openingsuren te bezichtigen én te beluisteren in de jeugdafdeling van de Bibliotheek Oss. Groepen dienen tevoren contact op te nemen met Anton Bimbergen of Germa van Hal van de Bibliotheek Oss.