PERSBERICHT

Contact:
Steijger.communicatie
Tel: 036 5235330
Fax: 036 5235331

SCARLET TELECOM: KPN STEELT ONZE KLANTEN

* KPN sluit klanten van Scarlet ongevraagd af, stuurt hoge rekeningen
* Scarlet deponeert klacht bij OPTA

Lelystad, 8 mei 2001 - Scarlet Telecom vindt dat KPN over de schreef gaat door zich eigenhandig zogenaamde 'carrierselect'-klanten van Scarlet toe te eigenen. Nu KPN het gebruik van voicemail in rekening gaat brengen, wordt deze service door telefonerend Nederland massaal gedeactiveerd en daarbij sluit KPN regelmatig behalve de voicemail ook de door de klant ingestelde carrierselect af. Scarlet heeft een klacht bij de OPTA gedeponeerd.

Dr. Paul Gelderloos, CEO van Scarlet: "Onze klanten moeten via een KPN nummer bellen om onze voordelige carrierselect in te stellen. Daarna lopen alle telefoongesprekken via Scarlet en worden flinke besparingen bereikt. Bij de kleinste wijziging die de klant aanbrengt - ISDN aanschaffen, lijn erbij, of zelfs een eenvoudige checkbeurt van hun centrale - heeft KPN het zo geregeld dat alle instellingen teniet worden gedaan en dus alles weer terugvalt op KPN. Op deze wijze steelt KPN onze klanten".

Klanten van Scarlet hebben over deze handelwijze prompt geklaagd. Gelderloos: "Het afsluiten door KPN van onze voordelige carrierselect gebeurt zonder de geringste mededeling. Dus bellen onze klanten ons na één of twee maanden verschrikt op dat ze geen factuur van Scarlet hebben gekregen maar wel een gepeperde rekening van KPN!"

Nu blijkt dit zelfs het geval te zijn als Scarlet klanten de inmiddels verguisde voicemail van KPN deactiveren, omdat KPN plots het beluisteren van voicemail in rekening gaat brengen. Zodra de voicemail wordt gedeactiveerd, laat KPN regelmatig gelijktijdig de carrierselect instelling vervallen, waardoor de klanten van Scarlet zonder het te weten weer via het duurdere KPN-net bellen.

Over Scarlet Telecom:
Scarlet Telecom is sinds 1992 actief op de Nederlandse telecommarkt en biedt de zakelijke en particuliere gebruiker een omvangrijk dienstenpakket dat bestaat uit breedband-IP, spraak- en datacommunicatie en dienstverlening met toegevoegde waarde zoals web- en serverhosting en E-commerce diensten. Het productportfolio van Scarlet zal nog dit jaar worden uitgebreid met mobiele diensten voor de zowel de zakelijke markt als de top van de particuliere markt. Recentelijk werd in België de eerste buitenlandse vestiging geopend.