Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 8-05-2001 3e Persbericht 8 mei 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Orpheuslaan is dinsdagochtend tussen 9.45 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 12 automobilisten bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u.

Helmond: Verdachten met vals identiteitsbewijs aangehouden In het belastingkantoor op het Stationsplein zijn dinsdagochtend om 11.20 uur een 22-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Bakel aangehouden. Beiden worden verdacht van het gebruiken van een vals identiteitsbewijs om een sofi-nummer te verkrijgen. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bergeijk: Frontale botsing met dodelijke afloop Op de Burgemeester Aartslaan zijn dinsdagmiddag rond 16.00 uur twee personenautos frontaal tegen elkaar gebotst. De twee Belgische bestuurders, een 43-jarige inwoonster van Lommel en een 21-jarige inwoner van Neerpelt, zijn ter plaatste aan hun verwondingen overleden. De exacte oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in hiernaar.

Best: Inbraak
In een pand aan de Lumeystraat is tussen maandagavond 20.30 uur en dinsdagavond 8.45 uur ingebroken. De dader vernielde twee ruitjes en nam twee radios vanaf een vensterbank weg.

Mierlo: Kop-staartbotsing
Op de Geldropseweg zijn dinsdagochtend rond 8.00 uur vier autos met elkaar in botsing gekomen. Een 52-jarige automobiliste uit Helmond remde plotseling. Hierdoor botste de 46-jarige automobilist uit Mierlo, die achter haar reed, tegen haar voertuig. De auto van de vrouw botste hierop tegen het voertuig van een 56-jarige automobilist uit Helmond dat voor haar reed. Dit laatste voertuig botste weer tegen de auto voor hem van een 48-jarige automobiliste uit Mierlo. De 52-jarige vrouw, de 56-jarige man en de 48-jarige vrouw zijn overgebracht naar het St. Annaziekenhuis met respectievelijk knieletsel, nekletsel en nekklachten.

Westelbeers: Snelheidscontrole
Op de Spreeuwelsedijk is donderdagochtend tussen 9.45 en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden. 120 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan overtraden 13 bestuurders de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 107 km/u.