UPC N.V.

UPC introduceert UPC Digital in Rotterdam e.o.

Een groot aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd

Rotterdam, 8 mei 2001

Vanaf 7 mei is in een groot deel van het verzorgingsgebied van UPC KabelTV & Telecom de dienst UPC Digital te ontvangen. Deze televisiedienst, in deze regio voorheen bekend onder de naam Mr Zap, voegt een groot aantal mogelijkheden aan het digitale pakket toe.

Met de aansluiting van de zogenaamde Set Top Computer (een kastje ter grootte van een videorecorder) op de televisie, kan de abonnee van het UPC Digital Startpakket 12 extra televisiezenders, 40 muziekkanalen en 6 games ontvangen. Tevens kan de abonnee via UPC Digital thuis bioscoopfilms bestellen. Daar bovenop zijn aanvullende abonnementen af te sluiten op: een themapakket met nog eens 9 extra televisiezenders, het filmkanaal CineNova en de buitenlandse zenders ART Movies & Music (Arabisch), TVBS-E (Chinees), ZeeTV (Hindi) en SET Asia (Hindi).

De huidige Mr Zap-klanten in het verzorgingsgebied van UPC KabelTV & Telecom zijn eind april al geïnformeerd over de wijziging. Hun abonnement wordt automatisch omgezet. Voor het bedrag dat zij normaal betaalden voor het Startpakket, ontvangen zij 5 spelletjes, 40 muziekkanalen en 8 televisiezenders meer ten opzichte van hun eerdere abonnement.

UPC Digital is een dienst van UPC en wordt gefaciliteerd door het digitale platform van Mediakabel BV te Capelle aan de IJssel. Naast UPC Digital verzorgt Mediakabel ook Mr Zap en Casema digitale televisie.

Over UPC

UPC KabelTV & Telecom is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications (AEX en NASDAQ) en is met zo'n 2,2 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Hiervoor beschikt UPC over hoogwaardige breedbandnetwerken.

UPC is actief op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Op de consumentenmarkt voert de onderneming diensten op het gebied van Internet, interactieve televisie en radio en TV. Op de zakelijke markt legt UPC zich toe op het ontwikkelen, toepassen en integreren van de modernste telecommunicatie-, datacommunicatie- en Internetoplossingen.

UPC digital is in het verzorgingsgebied van UPC K&T momenteel verkrijgbaar in:

Barendrecht Brielle ( Brielle, Vierpolders, Zwartewaal ) Leerdam ( Leerdam, Kedichem, Schoonrewoerd, Oosterwijk ) Nederlek ( Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk )
Oud-Beyerland
Dordrecht
's Gravendeel
Hardinxveld-Giessendam
Heerjansdam
Hellevoetsluis
Papendrecht
Ridderkerk
Rotterdam ( Rotterdam, Hoogvliet, Hoek van Holland ) Rozenburg
Sliedrecht
Spijkenisse ( Spijkenisse, Hekelingen )
Vlaardingen
Westvoorne ( Oostvoorne, Rockanje, Tinte )
Zwijndrecht

Beschikbaar op 1 augustus 2001 :
Binnenmaas ( Blaaksedijk, Heinenoord, Maasdam, Mijnsheerenland, Puttershoek, Westmaas, Goidschalxoord )
Cromstrijen ( Klaaswaal, Numansdorp )
Strijen ( Mookhoek, Strijen, Strijen-sas )