Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 8-05-2001 4e Persbericht 8 mei 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Schennispleger
Een 20-jarige Eindhovense is dinsdagmiddag rond 16.00 uur lastig gevallen door een schennispleger. De vrouw werd tijdens het in de berging plaatsen van haar fiets plotseling verrast door de schennispleger die het gebouw binnen was gekomen. Het slachtoffer schrok hevig en is weggerend. De schennispleger is een blanke man van ongeveer 30 jaar en is naar schatting 1.85 meter lang. Hij droeg dinsdagmiddag een donkerkleurige baseballpetje, een zwarte zonnebril, een lichtblauwe spijkerbroek en een donkerkleurig trainingsjack.

Eindhoven: Fietser gewond
Op de Steenoven is dinsdagmiddag rond 14.30 uur een 19-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een vrachtwagen. De 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oirschot reed over de Steenoven en verleende geen voorrang aan de fietser die van rechts aan kwam rijden over de Boven Zijde. De fietser is voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Flessentrekkerij
In een restaurant op de Markt is dinsdagmiddag rond 13.45 uur een 36-jarige man met een onbekende woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van flessentrekkerij. Hij had namelijk een maaltijd genuttigd en wilde niet betalen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten in gestolen auto aangehouden Op de Kanaaldijk Noord zijn dinsdagmiddag om 13.30 uur een man en een vrouw, beiden 36 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Tijdens een surveillance zag de politie een auto op de Kanaaldijk Noord staan die op 5 mei vanaf de Busken Huetstraat in Eindhoven was gestolen. In de auto zaten de man en de vrouw. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden Op de Frans van Mierislaan is dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van een 43-jarige Eindhovenaar kort daarvoor op de Frans van Mierislaan en het vernielen van een raam van de deur van de woning van het slachtoffer. De 43-jarige Eindhovenaar liep lichte verwondingen op aan zijn voorhoofd. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachten aangehouden
Op het Stationsplein zijn dinsdagmiddag rond 15.00 uur twee Helmonders (29 en 41 jaar) aangehouden nadat de politie een melding kreeg van drugsgebruikers op het toilet in de stationshal. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Asten: Onder invloed
Op de A67 ter hoogte van hectometerpaal 40.2 is dinsdagmiddag rond 15.15 uur een 40-jarige automobilist uit Duitsland zijn macht over het stuur verloren en in een sloot tot stilstand gekomen met zijn auto. Uit onderzoek bleek dat de man een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,45 uit. De verdachte kreeg een rijverbod van zeven uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Identiteit slachtoffers dodelijk ongeluk De slachtoffers van de dodelijke aanrijding die dinsdagmiddag rond 16.00 uur op de Burgemeester Aartslaan heeft plaatsgevonden zijn de 43-jarige mevrouw M.T.Y. Vleeschouwer-Molier uit Lommel en de 21-jarige heer P. Mispoulier uit Neerpelt.

Best: Snelheidscontrole
Op de Sonseweg zijn dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 60 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 12 bestuurders de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 124 km/u.

Geldrop: Verdachte van diefstal bromfiets aangehouden Op de Hout West is dinsdagavond rond 21.00 uur een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een bromfiets vanaf de achterplaats van een woning aan de Hout West. De eigenaar bemerkte dat zijn bromfiets was weggenomen en zag vervolgens de verdachte over straat lopen met het voertuig. De eigenaar heeft vervolgens de 15-jarige Eindhovenaar aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Zakkenrollerij
Op de Eindhovenseweg is dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur een 73-jarige vrouw uit Valkenswaard het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Ze was aan het winkelen en bemerkte plotseling dat de rits van haar tas openstond en haar portemonnee was weggenomen. In de portemonnee zat een identiteitsbewijs, een bankpas en een geldbedrag van ongeveer 150 gulden.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Run zijn dinsdag tussen 14.40 en 16.35 uur 569 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 185 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u.