Seagull Holding NV

EMI CD kiest SEAGULL om backoffice applicaties te integreren met e-business initiatieven

Muziekconcern gebruikt J Walk(TM) voor het optimaliseren van legacy-systemen

Atlanta en Dordrecht, Nederland - 8 mei, 2001 - SEAGULL (AEX: SEAGULL), marktleider in e-business software technologie, kondigt vandaag aan dat EMI CD (Holland BV), één van Europa's grootste cd-fabrikanten, heeft gekozen voor SEAGULL's J Walk(TM) oplossing voor verbeterde toegang tot en gebruik van hun bedrijfskritische back-office applicaties zoals voorraadbeheer en orderverwerking. SEAGULL's software technologie staat centraal in EMI's strategie om optimaal gebruik te maken van haar bestaande systemen door middel van een browser interface naar hun applicaties voor logistiek en voorraadbeheer. EMI CD is een dochteronderneming van EMI Recorded Music - de op twee na grootste platenmaatschappij ter wereld die grote muzieklabels voert zoals Blue Note, Capitol, Chrysalis, EMI, EMI Classics, Parlophone en Virgin. De platenmaatschappij is van plan J Walk te gebruiken om diverse midrange systeemapplicaties te verbeteren, waaronder het stroomlijnen van het proces voor de introducties van nieuwe CD designs en -verpakkingen. De nieuwe J Walk applicatie vervangt een tijdrovende en moeilijk bruikbare applicatie door een gebruikersvriendelijke variant met webtoegang.

J Walk zorgt voor een meer efficiënte elektronische communicatie via email integratie. Met deze mogelijkheid kunnen productspecificaties gemakkelijker uitgewisseld worden tussen de verschillende Europese platenmaatschappijen van EMI.

"J Walk verbetert niet alleen interacties met de hostapplicatie voor onze gebruikers, het is tevens de aanloop voor andere interne e-business doelstellingen," volgens Ian Addison, Senior IT Director van EMI CD (Holland BV). "De flexibiliteit van SEAGULL's oplossing stelt ons in staat andere e-business activiteiten te initiëren, waaronder een snelle en makkelijke wereldwijde intranettoegang. Tevens biedt SEAGULL door internationale aanwezigheid en haar sterke Europese support een grote toegevoegde waarde om onze implementatie te verwezenlijken."

"EMI is een internationaal concern dat ons heeft gevraagd hen te assisteren hun e-business plannen tot een succes te maken", zegt Kim Addington, senior vice president marketing voor SEAGULL. "Dit bedrijf staat symbool voor vele andere grote organisaties die nieuwe wegen zoeken om hun vitale bedrijfssystemen versneld klaar te maken voor de digitale e-business economie."

###