Kamer van Koophandel

Grensoverschrijdend ondernemerstreffen van de EDR

Kansen voor ondernemers in de regio

Voor de vijfde keer organiseert de Eems Dollard Regio (EDR) samen met haar partners een grensoverschrijdend ondernemerstreffen.

Nieuweschans/Emden
Deze dagen worden ondernemers in de bouw, metaal, transport en dienstverlening in de Duits-Nederlandse grensregio aangeschreven en uitgenodigd voor het grensoverschrijdend ondernemerstreffen van de Eems Dollard Regio (EDR) op 8 mei 2001, vanaf 15.00 uur in de Emder Nordseehalle.

Informatiemarkt
Bij het laatste ondernemerstreffen op 16 november 1999 in Winschoten, met rond 700 deelnemers, bestond grote belangstelling voor de toen eerste informatiemarkt. Daarom zal ook dit jaar aan ondernemers de mogelijkheid worden geboden zich met een kleine stand te presenteren. Omdat er maar een beperkte standruimte beschikbaar is, is snel reageren gevraagd: toedeling volgt naar binnenkomst van aanmeldingen.

Vier workshops
Dit jaar worden bovendien vier workshops aangeboden, waarin het om typisch Duits-Nederlandse hindernissen gaat die bij het leggen van contacten te overwinnen zijn: soms zijn het de verschillende belastingsystemen, soms hapert het in de communicatie of in onderlinge omgangsvormen. Ook nieuwe mogelijkheden om de grens te overwinnen, worden belicht: "E-Commerce" luidt het trefwoord.

Aanmelden
Ondernemers die belangstelling hebben voor het ondernemerstreffen en voor 15 maart geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich bij de EDR melden.Wie zich voor 23 maart aanmeldt, wordt in een catalogus opgenomen die aan alle belangstellenden ter beschikking wordt gesteld.

EDR
Postbus 43
9693 ZG Nieuweschans
tel.: (0597) 521818
fax: (0597) 522511
e-mail: edr@edr.org