8 mei 2001
PERSBERICHT

TE STRAKE BV NA HET TOPJAAR 2000 ONZEKER OVER LOPEND JAAR


Voor TE STRAKE BV in Deurne, een toeleverancier van motion systemen voor de high tech industrie was het jaar 2000 een topjaar. De omzet steeg met 19 miljoen euro naar ruim 71 miljoen euro, een stijging van ruim 36%. De nettowinst steeg met 65% naar 4,5 miljoen euro. Het aantal medewerkers nam met 16% toe tot 332 aan het eind van het jaar. Dit is bekend gemaakt naar aanleiding van het verschijnen van het jaarverslag.
Tengevolge van terugloop in de orders van een aantal grote klanten is de directie onzeker over het lopende jaar. In ieder geval zullen de resultaten van dit jaar daarbij achterblijven.

In 2000 kon de onderneming haar positie op de markt van de textielmachine-industrie aanzienlijk versterken met een omzetgroei van 84%. Daarnaast profiteerde het bedrijf van de sterke vraag uit de elektronica- en de agro-industrie. De groei in de toelevering naar de automobielindustrie bedroeg maar liefst 62%.
De afzet naar de elektronica-industrie had een aandeel van 32%. De textielindustrie nam 20% van de totale omzet voor haar rekening en de automobielindustrie 9%.

TE STRAKE investeerde in 2000 een bedrag van 3,9 miljoen euro in nieuwe productiemiddelen en in een nieuw besturingssysteem, dat met succes is ingevoerd. De balans van de onderneming is met een aandeel van het eigen vermogen in het totale vermogen van 51% (45%) sterk te noemen.

Het in Deurne gevestigde bedrijf is een toeleverende onderneming die motion systems ontwikkelt en produceert. Kerncompetentie van de onderneming is de mechatronica, de combinatie van mechanische en elektrotechnische technologie. TE STRAKE is verder werkzaam op het gebied van de oppervlaktebehandeling van metalen voor de automobielindustrie. De klanten zijn internationaal actief in de machinebouw ten behoeve van verschillende sectoren van de elektronica-industrie, de textielmachine-industrie, de grafische industrie, de agro-industrie, de optische media-industrie en de automobielindustrie.

TE STRAKE ziet als haar missie: "Wij verweven geinspireerde talenten, know-how en innovatieve technologieen voor onze klanten om samen te winnen". TE STRAKE heeft de laatste jaren een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt, waarbij de autonome groei gedurende de laatste 3 jaar steeds meer dan 33 % bedroeg.

Een gedrukt jaarverslag is verkrijgbaar op het kantooradres van Te Strake of aan te vragen via e-mail: info@testrake.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
TE STRAKE BV
Hr. C.Halkes (mobiel : 06 53 23 35 10) of H.Michels
Postbus 6
5750 AA Deurne
Telefoon: 0493 - 326 222
Telefax: 0493 - 319 287
E-mail: info@testrake.nl