Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 03/05/2001



Faculteitsvereniging Economie organiseert Beleggingsdagen Forum over optieregelingen voor personeel

Aureus, de faculteitsvereniging van Economie en Bedrijfswetenschappen aan de VU, organiseert op 8 en 10 mei voor de zevende keer de Beleggingsdagen. Op deze dagen wil de vereniging studenten en andere geïnteresseerden meer bekend maken met beleggen in de praktijk. Op 8 mei vinden workshops plaats; op 10 mei is er een discussieforum over optieregelingen voor personeel.

Onder leiding van dr. A. Lucas, docent Financiering aan de VU, discussiëren deelnemers uit bedrijfsleven, politiek en wetenschap met elkaar en het publiek over optieregelingen. De deelnemers verdedigen elk een stelling die bijvoorbeeld betrekking heeft op het ethisch verantwoord zijn van optieregelingen en de vraag of optieregelingen moeten gelden voor al het personeel of alleen voor het hogere kader.

De deelnemers aan het forum zijn:

Dr. T. Van der Goot, verbonden aan de leerstoel Financial Accounting, UVA;

Drs J.C. Lammers, Hoofd Arbeidsvoorwaarden Shell Nederland;

K. Vendrik, Tweede Kamerlid Groenlinks;

H. Meyer, Directeur Private Banking MeesPierson;

Drs. ir. A. Fraterman, Hoofd arbeidsvoorwaarden Algemene Werkgeversorganisatie AWVN;

Dr. H. de Haan, Tweede Kamerlid CDA.

Tijdens de workshops op 8 mei zullen beleggingsgerelateerde bedrijven als ABN AMRO en Fortis workshops verzorgen die deelnemers enerzijds beter in staat stellen om financiële paginaAs en financiële artikelen te begrijpen en ze anderzijds meer inzicht geven in het beleggen zelf. Bovendien kunnen studenten tijdens een businesslunch en een borrel op informele wijze bedrijven leren kennen.