Gemeente Leusden


* 01-05-01 / Triatlon voor 55-plussers

* 01-05-01 / Den Treek weer open

01-05-01
Triatlon voor 55-plussers
Dinsdag 8 mei organiseert de Stichting Sport Deelname (SSD) een recreatieve triatlon voor 55-plussers. De triatlon bestaat uit drie onderdelen:
5 kilometer wandelen, 20 kilometer fietsen, en 500 meter of een half uur in eigen tempo baantjes zwemmen. Tussendoor uitrusten mag.

De triatlon begint om 9.00 uur bij sociaal-cultureel centrum Groot-Krakhorst in Leusden en eindigt rond 14.00 uur in zwembad Octopus. De triatlon is geen wedstrijd, er wordt geen tijd opgenomen. Meedoen is belangrijker dan de prestatie.

Om ± 13.15 uur krijgen deelnemers als afsluiting koffie en een broodje. Deelnemerskaarten à 15,-- (incl. twee keer koffie of thee, een broodje en toegang zwembad en recreatiebad) zijn tot 1 mei a.s. verkrijgbaar bij afdeling Welzijn, Sport en Onderwijs van de gemeente Leusden, telefoon 033-4961692.




01-05-01
Den Treek weer open

Het bestuur van Landgoed Den Treek - Henschoten heeft besloten om de bospaden met ingang van 1 mei weer open te stellen bezoekers. Bij het begin van de MKZ-crisis is de toegang tot vele natuurgebieden in dit deel van het land afgesloten. De ontwikkeling van de epidemie gaat zo voorspoedig dat de openstelling van Den Treek per 1 mei verantwoord is. De overige natuurgebieden in Leusden blijven vooralsnog voor het publiek gesloten. Ook heeft de minister het gebied met beperkingen, het zogenaamde toezichtsgebied, rond Kootwijkerbroek enigszins verkleind. Vanaf 27 april valt van het grondgebied van Leusden alleen het deel ten oosten van de Schoonderbekerweg, Ruurd Visserstraat en Jan van Arkelweg en het stukje ten noordoosten van de Vinselaarseweg nog binnen dit toezichtsgebied. Deze maatregel heeft overigens alleen gevolgen voor de boeren. Zij mogen buiten het toezichtsgebied onder voorwaarden hun vee vervoeren naar slachterijen, mest uitreiden en bezoek ontvangen. Dat laatste mag nu overigens ook onder strikte voorwaarden binnen het toezichtsgebied. De websites van het ministerie (www.minlnv.nl), de RVVV (www.rvv.nl), de AID (www.aid.nl) en van de LTO (www.lto.nl) geven verdere informatie. Ook via teletekstpagina 460 e.v. en via het landelijke MKZ-infonummer 0800-1556 is meer informatie te krijgen.