Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-03: Convenant gemeente Den Haag en huisartsen

Verbetering faciliteiten huisartsenzorg

Op dinsdag 8 mei ondertekenen de gemeente Den Haag en de Regionale Huisartsen Vereniging Den Haag-Rijswijk (RHV) een convenant, waarin intentie-afspraken zijn opgenomen over het verbeteren van de samenwerking binnen de huisartsenzorg en de voorwaarden voor vestiging van huisartsen in Den Haag.
De gemeente Den Haag en de RHV willen gezamenlijk het opzetten van groepspraktijen aantrekkelijker maken en het vormen van samenwerkingsverbanden tussen de medische en sociale zorg versterken.

Complexe gezondheidsproblemen kunnen met meer succes worden aangepakt, indien de medische zorg samenwerkt met o.a. de thuiszorg, verpleging en verzorging en het maatschappelijk werk. De afspraken tussen de gemeente en huisartsen zijn er op gericht deze instanties meer bij elkaar te brengen en het vormen van groepspraktijken uit te breiden. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking binnen de STIOM (Stichting ter Ondersteuning van de Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening).
De gemeente gaat de huisartsen ook ondersteunen om locaties voor huisvesting van groepspraktijken te vinden en het werken als arts te vergemakkelijken door gunstige parkeervoorwaarden.

Het convenant wordt getekent door drs. M. Goense, voorzitter RVH Den Haag-Rijswijk, namens de gemeente Den Haag door wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatiebeleid en haar collega's Arend Hilhorst van Ruimtelijke Ordening, Stadsvernieuwing en Volkshuisvesting en Bruno Bruins van Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten.

De ondertekening is op dinsdag 8 mei, 14.00 uur in de raadzaal van het stadhuis, Spui 70 Den Haag.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.
Wij verzoeken u vriendelijk uw komst aan te melden via tel.nr. 070-353.5316.

3 mei 2001

last update: 4 mei 2001 ;pag.: 6964; auteur: 77 4 mei 2001 - pag. 6964 - 77