AutoRai

8-5-2001

Lexus nummer 1 in klanttevredenheidsonderzoek

Lexus heeft de eerste plaats behaald in het Britse klantentevredenheidsonderzoek van J.D. Power & Associates in 2001.

Lexus behaalde in het onlangs gepubliceerde
klanttevredenheidsonderzoek van J.D. Power een eerste plaats. Het is de eerste keer dat Lexus in de resultaten is opgenomen en de auto's bezetten drie van de vijf beste plaatsen en de gehele Lexus-serie. Het is dan ook geen verrassing dat Lexus het topmerk is met een score van 867. De maximum haalbare score is 1000 en het gemiddelde voor de gehele branche bedraagt 784.

Lexus werd eerste in elke categorie waarvoor de auto's in aanmerking komen. De LS400 werd eerste in de categorie algemeen en in het luxury segment. De GS300 is derde in de categorie algemeen en de beste in het topsegment, terwijl de IS200 vijfde is in de categorie algemeen en eerste in het bovenste middensegment. Uitgangspunt voor het onderzoek waren 28.748 reacties van mensen die een auto van twee jaar oud bezitten. Het onderzoek richtte zich op 38 merken en 182 modellen die tussen 1 augustus 1998 en 31 augustus 1999 voor het eerst werden geregistreerd. De autobezitters werd gevraagd naar hun ervaringen op 77 punten.

De resultaten zijn verdeeld in vier categorieën: Kwaliteit/betrouwbaarheid, aantrekkingskracht van de auto, tevredenheid over service en kosten. Lexus bezet de eerste plaats met betrekking tot kwaliteit/betrouwbaarheid en aantrekkingskracht van de auto, de tweede plaats in de categorie tevredenheid over service, en de achtste plaats (top prestigemerk) voor wat betreft de kosten. Lexus is het enige prestigemerk dat in elke categorie in de top-tien voorkomt.

Met de naderende lancering van de SC430 Sport Coupe in de zomer en de IS300 en IS300 SportCross in het najaar blijft Lexus groeien.