Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van dinsdagmorgen 08.05.2001
11:36 dinsdag 8 mei 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Westerbork, ongeval met letsel
Reed gistermiddag een 33-jarige man uit Westerbork met zijn bromscooter over de Zwiggelterstraat. Ter hoogte van de Veldkamp kwam hij in de berm waarna hij viel. Hij werd met een pijnlijke schouder naar het WZA overgebracht.

Westerbork, steekpartij
Werd gisteravond aan de Rolhof een steekpartij plaats. Een 25-jarige vrouw uit Bruchterveld was in de woning van een 58-jarige man samen met een aantal anderen. Zij stak met een mes de man in zijn schouder. De man op zijn beurt pakte zijn zakmes en stak de vrouw enige malen. Zij werd naar het WZA overgebracht. De man werd door een huisarts ter plekke behandeld en weigerde zich in een ziekenhuis verder te laten behandelen. De oorzaak van de steekpartij is niet bekend, alle aanwezigen hadden alcoholische dranken gebruikt. De beide steekwapens werden in beslag genomen.

Hoogeveen, ongeval met letsel
Gistermiddag reed een 21-jarige vrouw uit Hoogeveen over de Beckerstraat. Op de kruising met de Alteveerstraat gaf zij geen voorrang aan de van rechts komende 16-jarige bromfietster uit Hollandscheveld waarna een aanrijding volgde. De bromfietster werd per ambulance naar het Bethesda overgebracht met letsel aan haar pols.

Assen, autokraker aangehouden
Gisteravond meldde een getuige dat hij had gezien dat een man aan de Groningerstraat een auto aan het openbreken was. Onderzoek in de omgeving leverde aan de Colijnstraat de aanhouding op van een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij had breekwerktuigen bij zich.
Er werd gisteravond op verschillende plaatsen ingebroken in autos. Aan de Doevekamp, de Smetanalaan en de Troelstralaan werd na braak uit een auto een radio weggenomen. Het is nog niet bekend of de aangehouden man ook voor die inbraken verantwoordelijk is, er wordt een onderzoek ingesteld.

Assen, winkeldiefstal
Werden gistermiddag bij een opticien aan de Weierspoort 11 brillen weggenomen door en man en een vrouw. Het personeel alarmeerde de politie die op basis van de opgegeven signalementen de twee kon aanhouden aan de Weiersstraat. De 33-jarige man uit Heerenveen en de 18-jarige vrouw uit Winschoten hadden samen 13 brillen bij zich, twee daarvan bleken afkomstig van een andere opticien. De gestolen waar heeft een waarde van ruim fl. 7.000,-. Het is niet bekend wat de verdachten met de brillen wilden.

Emmen, winkeldiefstal
Werden gistermiddag in een winkel aan de Hoofdstraat drie paar schoenen weggenomen door een 31-jarige vrouw uit Ter Apel. Het winkelpersoneel kon de vrouw aanhouden nadat zij de winkel had verlaten zonder te betalen. Zij had ook nog kleding bij zich ( trui en broeken) waarvan de herkomst onduidelijk is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe