Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. 02-790 93 06 - fax 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be

PERSBERICHT
Datum: 8 mei 01
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Gemeenschapsonderwijs geen vragende partij in dossier Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Het Gemeenschapsonderwijs wenst te reageren op uitlatingen in sommige media waarin de indruk wordt gewekt dat het stedelijk onderwijs van Antwerpen zou overgenomen worden door het gemeenschapsonderwijs.

Wat het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen betreft, heeft het Gemeenschapsonderwijs geen initiatief genomen en zal het ook geen enkel initiatief nemen. Het is in dit dossier geen vragende partij. Het Gemeenschapsonderwijs voelt zich niet geroepen om de sanering van het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen op zijn schouders te nemen.

Toch blijft het Gemeenschapsonderwijs steeds bereid samenwerkingsverbanden op te zetten met andere netten en in het bijzonder met het officieel onderwijs. Trouwens het Gemeenschapsonderwijs lanceerde al jaren geleden een oproep tot intensieve samenwerking tussen alle inrichtende machten van het officieel onderwijs.

Uit de gevoerde polemiek rond dit dossier blijkt echter overduidelijk dat het gemeenschapsonderwijs niet het duurste onderwijs is. Met de middelen die de Vlaamse regering ter beschikking stelt, slaagt het erin overal kwaliteit te brengen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het Pedagogisch Project van het Gemeenschapsonderwijs kwalitatief het hoogst scoort.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.