Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 8-05-2001
Mediabericht 8 mei (13.30 uur)

HORST Ernstige mishandeling

HORST Een 36-jarige inwoner van Horst is maandagavond ernstig mishandeld en in elkaar geslagen door een drietal mannen tijdens de kermis. Het slachtoffer is door de politie naar de EHBO gebracht omdat hij aan zijn verwondingen in het ziekenhuis moest worden behandeld. De Horstenaar liep omstreeks 22.00 uur met een vriend en hun vrouwen over de kermis, waar beide mannen bij de boksbal bleven staan en een opmerking maakten tegen de dan daar in de weer zijnde mensen. Hierop keerde de groep van ongeveer zes man en twee vrouwen zich tegen beiden mannen en toen de 36-jarige terugkwam om zijn vriend te helpen, werd hij door twee man vastgegrepen terwijl een derde op hem insloeg. Het slachtoffer viel op de grond en werd door diverse personen nog geschopt. Toen er meer mensen bijkwamen vluchtte de groep het steegje bij de Albert Heijn in en renden uit elkaar op de parkeerplaats. De politie heeft inmiddels een aangifte opgenomen van de mishandelde man en zoekt nog naar getuigen van het gebeuren op de kermis. Deze kunnen zich in verbinding stellen met de politie in Horst, die bereikbaar is op nummer 0900 8844 (30 ct.per min.)

REGIO Snelheidscontroles

MEERLO Bij een snelheidscontrole op de Hoofdstraat heeft de politie maandagmiddag 44 bekeuringen opgemaakt vanwege overschrijding maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km per uur, toegestaan: 50 km per uur.

KONINGSLUST Bij een snelheidscontrole op de Middenpeelweg heeft de politie maandagmiddag 107 bekeuringen opgemaakt vanwege overschrijding maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid van een personenwagen bedroeg 146 km per uur en van een vrachtwagen 90 km/u, terwijl de toegestane snelheid terplaatse 80 km per uur is.

SEVENUM Bij een snelheidscontrole op de Venloseweg heeft de politie maandagmorgen 40 bekeuringen opgemaakt vanwege overschrijding maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km per uur, toegestaan: 80 km per uur.