TRIPLE P N.V.

Kwartaalcijfers Triple P N.V.

FOR IMMEDIATE RELEASE

Investor Relations
contacts
Jan Bruinenberg/Peter van den
Oord
(31) 347.353.230/ (31) 347.353.204
Jbruinenberg@triple-p.nl
Poord@triple-p.nl

HOOFDPUNTEN EERSTE KWARTAAL 2001


- Nettowinst voor gewone aandeelhouders stijgt met EUR 0,4 miljoen, oftewel 79% naar EUR 1,0 miljoen;


- Stijging in nettowinst voor gewone aandeelhouders verwacht in 2001;


- Intentie tot volledige intrekking van de 9% cumulatief preferente aandelen ter waarde van EUR 10,9 miljoen.

Vianen, 8 mei 2001 - Triple P N.V. (NASDAQ: TPPP) rapporteert vandaag haar financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2001.

Algemeen

Ondanks de zwakke marktomstandigheden in de ICT markt, heeft Triple P het budget in het eerste kwartaal van 2001 gehaald en is het operationele resultaat aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het eerste kwartaal van 2000.

De netto omzet daalde licht met 1% van EUR 28,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2000 naar EUR 28,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2001. Deze daling is hoofdzakelijk het gevolg van het besluit van de onderneming de 'Independent Training Center' (ITC) business in Nederland te verkopen en de software call center business in de Verenigde Staten te discontinueren met ingang van 1 januari 2001. In 2000 bedroegen de netto omzet en het aantal medewerkers van beide activiteiten tezamen respectievelijk EUR 2,5 miljoen en 21 medewerkers. Gecorrigeerd voor deze activiteiten steeg de netto omzet met 1,5% in het eerste kwartaal van 2001 ten opzichte van dezelfde periode in 2000.

Het operationeel resultaat steeg met 32% naar EUR 1,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2001 in vergelijking met het eerste kwartaal van 2000. De netto winst voor gewone aandeelhouders steeg met EUR 0,4 miljoen, oftewel 79% naar EUR 1,0 miljoen als gevolg van significant lagere operationele kosten in de Software & Systems Integration divisie en lagere netto rente kosten, hetgeen gedeeltelijk werd gecompenseerd door lagere brutomarges hoofdzakelijk gerelateerd aan de systemen omzet en het stopzetten van de verkoop van eigen ontwikkelde software licenties in de Software & Systems Integration divisie. De netto winst per gewoon aandeel bedroeg 3,3 Eurocent in het eerste kwartaal van 2001 ten opzichte van 1,8 Eurocent in het eerste kwartaal van 2000.

Aan de jaarlijkse algemene aandeelhouders vergadering op 23 mei 2001 zal het voorstel worden gedaan om de 9% cumulatief preferente aandelen volledig in te trekken tegen betaling van een bedrag van EUR 11,35 miljoen (boek waarde van EUR 10,9 miljoen inclusief een premie van EUR
0,45 miljoen). De onderneming is van plan deze intrekking te financieren uit de liquide middelen en uit de beschikbare kredietfaciliteit. Pro forma voor deze intrekking zal de netto winst verbeteren met EUR 0,2 miljoen, of 0,7 Eurocent per aandeel in 2001 en EUR 0,6 miljoen, of 1,9 Eurocent per aandeel in 2002. Tevens zullen de aan de cumulatief preferente aandelen gerelateerde stemrechten en zekerheden betreffende de belangrijkste dochtermaatschappij komen te vervallen.

Gebaseerd op de resultaten van het eerste kwartaal, de huidige verwachtingen en de intrekking van de cumulatief preferente aandelen voorzien wij een stijging van de netto winst voor gewone aandeelhouders in 2001 in vergelijking met vorig jaar.

Vergelijking van operationele resultaten - eerste kwartaal 2001 met eerste kwartaal 2000

Netto omzet
De netto omzet daalde licht met 1% van EUR 28,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2000 naar EUR 28,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2001. Deze daling is hoofdzakelijk het gevolg van het besluit van de onderneming de 'Independent Training Center' (ITC) business in Nederland te verkopen en de software call center business in de Verenigde Staten te discontinueren. In 2000 bedroegen de netto omzet en het aantal medewerkers van beide activiteiten tezamen respectievelijk EUR 2,5 miljoen en 21 medewerkers. Gecorrigeerd voor deze activiteiten steeg de netto omzet met 1,5% van EUR 28,0 miljoen in het eerste kwartaal van 2000 naar EUR 28,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2001.

Bruto marge
De bruto marge daalde van 22,1% in het eerste kwartaal van 2000 naar 19,2% in het eerste kwartaal van 2001. Deze daling wordt veroorzaakt door de strategiewijziging in de Software & Systems Integration divisie: focus op consultancy en het stopzetten van onderzoeks- en ontwikkelingsuitgaven voor software licentie producten. Als gevolg hiervan daalden de omzet en bruto winst van software licenties tot nul, hetgeen een negatief effect had van 1,8% op de totale bruto marge. Bovendien had een lagere bruto marge op systemen, veroorzaakt door de huidige marktomstandigheden, een negatief effect van 2,0% op de totale bruto marge, hetgeen gedeeltelijk gecompenseerd werd door een hogere bruto marge op de omzet van diensten hetgeen een positief effect had van 0,9% op de totale bruto marge.

Verkoop- en marketingkosten
De verkoop- en marketingkosten daalden van EUR 3,0 miljoen in het eerste kwartaal van 2000 naar EUR 2,8 miljoen in het eerste kwartaal van 2001 hoofdzakelijk als gevolg van de discontinuering van twee voornoemde activiteiten per 1 januari 2001. Als percentage van de netto omzet, daalden de verkoop- en marketingkosten van 10,4% naar 9.9%.

Onderzoeks- en ontwikkelingskosten
De onderzoeks- en ontwikkelingskosten daalden van EUR 0,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2000 naar EUR 0,0 miljoen in het eerste kwartaal van 2001 hoofdzakelijk als gevolg van de gewijzigde strategie in de divisie Software & Systems Integration.

Algemene kosten
De algemene kosten daalden van EUR 1,9 miljoen in het eerste kwartaal van 2000 naar EUR 1,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2001. Deze daling wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de kostenbesparingen in de divisie Software & Systems Integration als gevolg van genoemde strategiewijziging, alsmede door de discontinuering van twee voornoemde activiteiten per 1 januari 2001. Als percentage van de netto omzet, daalden de algemene kosten van 6,5% naar 4,5%.

Operationeel resultaat
Het operationeel resultaat steeg van EUR 1,0 miljoen in het eerste kwartaal van 2000 naar EUR 1,3 miljoen in het eerste kwartaal van 2001. Deze stijging is het gevolg van verbeterde operationele resultaten bij de divisies Services en Software & Systems Integration, gedeeltelijk gecompenseerd door een lager operationeel resultaat in de divisie Systems & Networks. Het operationeel resultaat van de dochtermaatschappij in België bleef stabiel.

Overige kosten
De overige kosten daalden van EUR 0,2 miljoen in het eerste kwartaal van 2000 naar EUR 0,1 miljoen in het eerste kwartaal van 2001. De netto rente kosten daalden als gevolg van een verbeterde kaspositie alsmede als gevolg van betere kredietvoorwaarden.

Vennootschapsbelasting
Vanwege het feit dat de onderneming beschikt over voldoende fiscaal compensabele verliezen is geen voorziening voor vennootschapsbelasting opgenomen in het eerste kwartaal van zowel 2000 als 2001. Per 31 december 2000 beschikte de onderneming over ongeveer EUR 27,8 miljoen aan fiscaal compensabele verliezen.

Balans
De financiële positie van de onderneming bleef krachtig. De onderneming had per 31 maart 2001 de beschikking over EUR 6,4 miljoen kasgeld en beschikbare kredietfaciliteiten van ongeveer EUR 11 miljoen. Het eigen vermogen steeg van EUR 12,6 miljoen op 31 december 2000 naar EUR 13,8 miljoen op 31 maart 2001 en respectievelijk als percentage van de totale activa van 31,5% naar 36,8%.

Triple P is een vooraanstaand leverancier van Informatie en Communicatie Technologie ('ICT') diensten en infrastructuren in de mid- en grootzakelijke markt in Nederland en België. In het jaar 2000, heeft de onderneming een omzet behaald van EUR 129.2 miljoen en had 573 medewerkers in dienst. Triple P heeft haar activiteiten georganiseerd in drie divisies in Nederland en één dochtermaatschappij in België. De drie divisies in Nederland zijn: Systems & Networks, Services en Software & Systems Integration. De activiteiten van de Systems & Networks divisie bestaan uit systeem en netwerk integratie consulting alsmede de verkoop van systeem en netwerk producten. De activiteiten van de Services divisie bestaan uit consulting, projectmanagement en implementatiediensten alsmede operationele beheer- en onderhoudsdiensten. De activiteiten van de Software & Systems Integration divisie bestaan uit (e-business) software consulting alsmede implementatie diensten en onderhoudsdiensten in de markt voor uitgeverijen en gezondheidszorg. De Belgische dochtermaatschappij houdt zich bezig met beheerdiensten en software en systeem integratie.

Deze publicatie bevat een aantal gegevens die betrekking hebben op de toekomst. Deze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken als gevolg van een aantal factoren waaronder maar niet beperkt tot: de totale ICT uitgaven en vraag naar ICT diensten in Nederland en België; het moment waarop belangrijke orders worden geplaatst; het vermogen gekwalificeerd personeel in te huren, op te leiden en te behouden en hevige concurrentie. Zie voor een nadere toelichting op deze risico's en onzekerheden de documenten die Triple P heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, met name het meest recente jaarverslag op formulier 20-F.