PERSBERICHT

Logeerhuis wint Niek de Jong-prijs voor goed nieuws

Zeist,7 mei 2001

Het Logeerhuis in Amsterdam, een hotel voor vergeetachtige ouderen, heeft vandaag de Niek de Jong prijs voor goed nieuws in de gezondheidszorg gewonnen. In het Logeerhuis nemen vrijwilligers en professionals tijdelijk de zorg van de mantelzorger over. Dit goede nieuws is beloond met een prijs van 25.000 gulden.

Jurybeoordeling
De jury, bestaande uit I. van Bennekom (directeur Nederlandse Patienten Consumenten Federatie), R. Koolen (hoofdredacteur Zorgvisie) en M. Leers (voorzitter Raad van Bestuur CZ Groep) wil met toekenning van de prijs een eerbetoon leveren aan alle mantelzorgers in Nederland, speciaal in dit Jaar van de Vrijwilliger. De mantelzorgers zijn een belangrijke groep mensen. Zij nemen de zorg van familie, vrienden of buren op zich, waar deze mensen nog niet van de reguliere zorg kunnen of willen gebruik maken. In het Logeerhuis hebben zij een plek gevonden waar zij de zorg voor hun familie tijdelijk in de handen van enthousiaste mensen kunnen geven', aldus de jury.

Aanleiding
De Niek de Jong prijs is in het leven geroepen door de Stichting Reserves Voormalige Vrijwillige Ziekenfondsverzekering, als eerbetoon aan Niek de Jong bij zijn afscheid als algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland (17 februari 2000). Personen, organisaties of instellingen die de gezondheidszorg in Nederland op een uitzonderlijk positieve wijze in het nieuws hebben gebracht maken kans op deze prijs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marianne de Jong, communicatie Zorgverzekeraars Nederland, t: 030 - 6988241