Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 8-05-2001
1ePersberichtdinsdag8mei2001


Politieberichten

Eindhoven: Man dreigt met hakbijl
Op de Bredalaan is maandag om 21.10 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had enkele jongens bedreigd met een hakbijl. De verdachte was eerder op de avond met een andere man bij een groepje jongens en meisjes gaan staan. Hij zou de telefoon van een van hen willen hebben. De eigenaar van de gsm weigerde en de twee mannen verdwenen met de scooter waarmee ze ook gekomen waren. Even later kwam de verdachte alleen terug, hij had de hakbijl in de hand. De bedreigde, een 15-jarige jongen uit Veldhoven kon weglopen, de man ging achter hem aan. De gewaarschuwde politie kon de man inrekenen. Hij probeerde zijn hakbijl nog te verstoppen achter een glascontainer. De man, die flink gedronken had, is op het politiebureau gehoord en daarna naar huis gestuurd.

Eindhoven: Man geeft portemonnee af
Een 54-jarige man uit Antwerpen is maandag rond 21.45 uur beroofd van zijn portemonnee met ongeveer fl. 100,=. Hij werd in het tunneltje van de Boutenslaan benaderd door vijf jongens in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Een van het had een honkbalknuppel bij zich. Deze jongen vroeg de man zijn portemonnee af te geven. Uit angst gaf de man de portemonnee.

Eindhoven: Cafésluiting en belediging
Dinsdag om 2.30 uur is de 40-jarige caféhouder van een café aan de Tongelresestraat bekeurd omdat er nog enkele klanten aan de bar zaten. Het café moet om 2.00 uur dicht zijn. Een van de klanten, een 40-jarige Eindhovenaar, begon de politie uit te schelden. Hij ging daar, ook na waarschuwing, mee door. Hij kreeg een bekeuring voor de belediging.

Eindhoven: Poging beroving
Een ongeveer 20-jarige man heeft dinsdagmorgen even voor 6.00 uur geprobeerd een 16-jarig Eindhovens meisje te beroven. Het meisje was op weg naar haar werk en reed met haar fiets over de Roostenlaan. Ter hoogte van de Winkelstraat ging de man op de weg staan en liet haar stoppen. Hij wilde geld. Het meisje vertelde geen geld bij zich te hebben. Nadat hij haar tas en zakken had nagekeken en geen geld vonden liet hij haar gaan.

Helmond: Aanrijding met drank
Maandagavond om 18.10 uur is een 50-jarige Helmonder in zijn woning aan de Zuiderstraat aangehouden. Hij was een halfuur eerder op de Heistraat met zijn auto tegen de achterzijde van een fiets gereden. De 16-jarige Helmondse fietser kwam ten val maar raakte niet gewond. De man met de auto reed door, maar het kenteken van zijn auto werd doorgegeven aan de politie. Die trof hem thuis aan. Hij bleek gedronken te hebben. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse en een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingenomen. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto-inbreker aangehouden
Op de Beverstraat is maandag om 19.10 uur een 40-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij werd aangetroffen in een personenauto en had de radio al uit het dashboard gehaald. De man werd door de gebruiker van de auto aangehouden en aan de politie overgeleverd. De verdachte is ingesloten.

Budel: Inbrekers aangehouden
Na een inbraak in een woning aan de Willem de Zwijgerstraat, dinsdag rond 0.30 uur, zijn om 1.05 uur en 1.15 uur op de Willem de Zwijgerstraat en de Markt twee mannen van 28 en 31 jaar uit Weert aangehouden. De bewoners van de woning aan de Willem de Zwijgerstraat hoorden dat er op de benedenverdieping iemand was. Zij gingen naar beneden en zagen een man weglopen. De gewaarschuwde politie trof beide mannen in de buurt aan, een van hen voldeed aan het opgegeven signalement. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Bergeijk: Auto tegen boom
Een 50-jarige automobilist uit Eersel is maandag om 22.15 uur gewond geraakt toen hij op de Hooge Berkt met zijn personenauto tegen een boom reed. Hij verloor in een bocht de macht over het stuur, mogelijk ook door grind op de weg. Zijn voertuig raakte total loss. De man is met onbekende verwondingen naar het St. Josephziekenhuis gebracht. Hij kon na behandeling naar huis.

Valkenswaard: Inbraak
Maandagavond is ingebroken in een winkel aan de Brakenstraat. Er is een ruit aan de voorzijde vernield. Uit de winkel zijn vier bromfietshelmen gestolen. Bij de inbraak raakte een bromfiets beschadigd toen hij omviel.