Politiebericht Friesland: Friesland 8-05-2001
Politieberichten van 8/5 (0.700 t/m 13.00 uur)

Menaldum: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 06.15 uur verliet een 41-jarige automobilist van Stiens de A31 bij Dronrijp, over de Rypsterdyk, in de richting van Menaldum. Een 49-jarige automobiliste uit Menaldum reed over dezelfde weg vanuit de richting Menaldum. De Stienser stopte niet voor het kruisingsvak, remde echter wel af en reed met lage snelheid voorbij het kruisingsvlak. Hij zag daarbij de vrouw uit Menaldum over het hoofd, zij remde krachtig, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Ze reed met de voorzijde van haar auto tegen de rechterzijde van de auto van de Stienser. Beide bestuurders raakten gewond en zijn overgebracht naar het MCL-zuid te Leeuwarden. De man is reeds ontslagen uit het ziekenhuis, de vrouw heeft een armfractuur.

Leeuwarden: winkeldiefstal met geweld
Dinsdag omstreeks 09.00 uur is een 31- jarige man uit Leeuwarden aangehouden in een winkel aan de Voorstreek in Leeuwarden. De man had een krat met lege flessen uit het magazijn gehaald om deze weer in te leveren bij de flessenautomaat. Hierop werd hij aangesproken en aangehouden door het personeel. De man heeft daarna een flesje bier gepakt en op het hoofd van een werknemer geslagen. Tevens heeft de man bedreigingen geuit tegenover het personeel.

Balk: diefstal auto
Tussen maandag 22.00 en dinsdag 07.15 uur is er een zwarte Volkswagen Golf gestolen bij een garagebedrijf aan de Eigen Haard te Balk. Bij de inbraak is een ruit van een deur vernield, waardoor men het pand is binnengekomen. De Golf stond in de showroom. Van binnenuit zijn de garagedeuren geopend en is men weggereden. De totale schade bedraagt circa 33.000 gulden.

Bureau Voorlichting & PR 058 - 880 8271