DIERENBESCHERMING

Tipgeld mishandelde kinderboerderijdieren loopt op tot f12.500

Tipgeld Dierenbescherming voor mishandelde kinderboerderijdieren loopt op tot f12.500

Den Haag, 8 mei 2001- Het tipgeld van 5000 gulden dat de Dierenbescherming maandag 7 mei uitloofde voor tips omtrent de mishandelde kinderboerderijdieren in Beuningen is inmiddels opgelopen tot 12.500 gulden. Een bedrijf uit de regio en een dierenvriend, vulden het bedrag aan. De Dierenbescherming hoopt dat het tipgeld leidt tot aanhouding van de dader. Op dit moment is het onderzoek in volle gang en komen er enkele, hopelijk, bruikbare tips binnen.

In de nacht van zondag 6 op maandag 7 mei werden dieren op de kinderboerderij in Beuningen gruwelijk mishandeld. Een pauw werd de ogen uitgestoken, nestkastjes werden in brand gestoken waardoor de jonge vogeltjes levend zijn verbrand en net geboren kuikens werden de nek omgedraaid.

De Dierenbescherming is ernstig verontwaardigd over deze afschuwelijke vorm van dierenmishandeling en hoopt dat met het uitloven van de beloning de dader(s) snel aangehouden kunnen worden. Het doet de Dierenbescherming dan ook goed dat het internetbedrijf, ICMC, uit Beuningen besloten heeft het bedrag te verdubbelen. En dat een dierenvriend uit Rotterdam daar nog eens 2.500 gulden aan toe voegde. De tips zullen door de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming in behandeling worden genomen. Mensen die meer informatie hebben over de toedracht van het incident kunnen contact opnemen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op telefoonnummer

035-625 75 00. De tips zullen in vertrouwen worden behandeld.

- einde persbericht-