Politie Amsterdam-Amstelland

Hotel overvallen
8-5-2001. Gisteravond is de receptie van een hotel aan de Slotermeerlaan overvallen. Twee gewapende en gemaskerde mannen bedreigden een personeelslid bij de receptie van het hotel met een vuurwapen. De twee gingen er vervolgens met de inhoud van de kassalade vandoor.



Arbeidsongeval
8-5-2001. Gistermiddag zijn twee glazenwassers uit Amstelveen gewond geraakt toen de gondellift waarin ze stonden plotseling van de rem schoot. De twee maakten een val van zon dertig meter. Vermoedelijk was het geen vrije val, maar schoot de gondel telkens een stukje verder naar beneden. Beide mannen zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld en stelt een onderzoek in naar het ongeval.


Ramkraak geldautomaat
8-5-2001. Vanmorgen, rond 05.00 uur, is een ramkraak gepleegd op een geldautomaat aan de Oostelijke Handelskade. Met een vermoedelijk gestolen shovel is de pui rondom de geldautomaat stuk gereden. Het is nog niet bekend of de ramkraak succesvol is geweest en er daadwerkelijk geld is verdwenen.


Dood na houseparty
8-5-2001. Een 22-jarige jongen uit s-Hertogenbosch is na een bezoek aan een houseparty vanmorgen in een ziekenhuis in Amsterdam overleden. De houseparty vond het afgelopen weekend plaats (in de nacht van zaterdag op zondag) in de RAI. Zondagmorgen rond 05.15 uur werd het slachtoffer in bewusteloze toestand op het feest aangetroffen en overgebracht naar een ziekenhuis. Hij overleed na enkele uren. De politie is een onderzoek gestart. Om meer te kunnen vertellen over de doodsoorzaak zal sectie plaatsvinden.




Rechts voorrang
11-4-2001. Vanaf 1 mei moeten bestuurders op gelijkwaardige kruisingen voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. Hiermee vervalt de regel dat 'snelverkeer' op gelijkwaardige kruisingen voor 'langzaam verkeer' gaat. Meer weten over deze nieuwe verkeersregel? Klik hier.