Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 8-05-2001 Persberichten district Maastricht (14.30 u) Dinsdag, 8 mei 2001

District Maastricht

Maastricht, ramkraak:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft in een bedrijf aan de Francois De Veijestraat te Maastricht een ramkraak plaatsgevonden. Ondanks het feit dat de politie snel ter plaatse was bleken de inbrekers al gevlogen te zijn.
Omstreeks 04.15 uur trad het alarm van de inbraakbeveiliging van een bedrijf in elektrische apparatuur gevestigd aan de Francois De Veijestraat in werking. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse doch de inbrekers bleken al vertrokken te zijn. Ze hadden met een auto de toegangsdeur geheel vernield waardoor de toegang tot de bedrijfsruimte verkregen werd. In korte tijd werden video- en fotocamera;s, autoradios, scheerapparaten en gsms ontvreemd. De schade wordt geschat op enkele tienduizenden guldens. Een onderzoek op mogelijke vluchtwegen had geen resultaat meer. De beheerder heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Valkenburg, gewond bij verkeersongeval:
Op de Daalhemmerweg te Valkenburg is maandag 7 mei 2001 een 64 jarige inwoner van Valkenburg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De voetganger stak maandagmiddag omstreeks 17.40 uur zonder uit te kijken de rijbaan van de Daalhemmerweg in Valkenburg over. Een 23 jarige automobiliste uit Heerlen zag de voetganger geheel onverwacht voor haar auto de weg oversteken, waarna zij nog probeerde een aanrijding te voorkomen. De voetganger liep ondanks de poging van de automobiliste een aanrijding te voorkomen, tegen de auto aan. Gewond aan zijn gezicht werd hij door een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Bij onderzoek door personeel van de afdeling spoedeisende hulp werd een gebroken jukbeen vastgesteld. Na behandeling kon het slachtoffer huiswaarts. De politie stelt een verder onderzoek in.

Eijsden, inbreker aan de deur:
Een onbekend gebleven inbreker heeft in de nacht van zondag op maandag een poging gedaan in te breken in een woning gelegen aan Withuis in Eijsden.
De bewoner hoorde maandagmorgen omstreeks 04.00 uur een vreemd geluid aan de achterdeur van zijn woning. Toen hij zich op de hoogte stelde van het geluid werd hij plotseling geconfronteerd met een buiten zijn woning voor de achterdeur staande onbekende man. Deze zette het meteen bij het verschijnen van de bewoner op een lopen en is onbekend gebleven. De inbreker bleek inmiddels het slot in de achterdeur geforceerd te hebben en was ongetwijfeld de woning binnen gekomen als de bewoner niet op het geluid had gereageerd. De bewoner heeft van de poging tot inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, diefstal uit woning:
Vermoedelijk in het voorbije weekeinde heeft een diefstal plaatsgevonden uit een woning aan de Capucijnenstraat te Maastricht. De dief heeft de woning binnen kunnen geraken omdat er in de woning verhuisd werd en de toegangsdeur openstond. De bewoners hebben van de diefstal niets bemerkt. Zij missen een videocamera en een tas met documenten. Van de diefstal is door de benadeelde aangifte gedaan.

Maastricht, ergerljke vernielingen:
In de Tubantenstraat te Maastricht zijn tijdens het voorbije weekeinde bij een renovatie aan een woning door onbekenden ergerlijke vernielingen aangericht. Maandagmorgen 7 mei 2001 ontdekten medewerkers van het bouwbedrijf dat in het voorbije weekeinde in de betreffende woning vernielingen waren aangericht. De daders hebben een wc-raampje verbroken waardoor zij de woning konden binnendringen. Zij openden een brandkraan waardoor de gehele onderverdieping blank werd gezet. De inhoud van 22 emmers lijm werd gebruikt om deze vrijwel overal aan de buitenzijde van de woning op te smeren. Ook bouwcontainers van het bedrijf moesten het daarbij ontgelden. Doordat alles onder water werd gezet werd een keukenblok onbruikbaar en werden diverse zakken voegsel en egalisatiemiddel onbruikbaar doordat deze materialen uitharden. Verder werden 600 tegels op straat stuk gesmeten. Namens het bedrijf is van de vernielingen aangifte gedaan.

Maastricht, bromfietser onder invloed:
Een 58 jarige inwoner van Maastricht is maandagavond 7 mei 2001 door de politie aangehouden nadat deze onder invloed van alcohol op zijn bromfiets had gereden.

De bromfietser reed omstreeks 23.00 uur over de Talienruwe waar hij door een politiepatrouille werd gecontroleerd omdat de bromfiets geen licht voerde. Bij het eerste contact met de bestuurder van de bromfiets roken de politieagenten dat deze alcohol gedronken had. Zowel op straat als aan het politiebureau was de inwoner van Maastricht niet in staat om een blaastest en een ademanalyse met goed gevolg af te leggen. Een politiearts moest daarom naar het politiebureau komen om van de bestuurder een bloedproef te nemen. Na het opmaken van proces-verbaal kon de inwoner van Maastricht te voet huiswaarts omdat hij een rijverbod opgelegd kreeg.

Maastricht; aanhoudingen op grond van Opiumwetgeving: De politie en Koninklijke Marechaussee (team grensoverschrijdende crim.bestrijding) hebben afgelopen zaterdagmiddag op de Bloemenweg in Maastricht een drietal mannen (27 / 28 / 34) uit Maastricht aangehouden. De politie betrapte het drietal bij een drugsdeal. Daarbij werden enkele grammen / kleine hoeveelheid heroïne die ze bij zich hadden, inbeslaggenomen. Bij onderzoek in de woning van een van hen, de 28-jarige Maastrichtenaar die in deze omgeving woonachtig is, vond de politie ruim een halve kilo verdovende middelen (cocaïne/heroïne) en allerlei attributen die nodig zijn voor het wegen, mengen en verpakken van verdovende middelen. Dit werd allemaal inbeslaggenomen. Daarnaast vond de politie in die woning nog zon 19 gsms, 4 autoradios en 23 flessen parfum. Deze goederen waarvan de politie vermoedt dat die afkomstig zijn van diefstal c.q. heling en waarvan de politie een onderzoek instelt naar de precieze herkomst, werden eveneens allemaal inbeslaggenomen. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Twee zijn na verhoor reeds in vrijheid gesteld en de hoofdverdachte, de 28-jarige Maastrichtenaar wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht.