Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 8-05-2001 Persberichten district Heerlen (12.15 u) Dinsdag, 8 mei 2001

District Heerlen

Heerlen; schennispleger
Een 14-jarige meisje uit Brunssum heeft gisteren bij de politie een schennispleging gemeld. Het slachtoffer fietste afgelopen maandagmorgen omstreeks 08.00 uur op de Passartweg in Heerlen toen zij in een bosje (vlakbij een school) een naakte man zag staan. Het slachtoffer is weggefietst en heeft de schennispleging bij de politie gemeld.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen maandagmorgen werden een tweetal inbraken ontdekt. Inbrekers hebben het afgelopen weekend ingebroken in een tuiniersbedrijf aan de Uterweg en in kantoorpand aan de Huskensweg. In het kantoorgedeelte van het tuiniersbedrijf werd geld (zon vijftienhonderd gulden) gestolen en in het andere kantoorpand gingen de inbrekers aan de haal met allerlei gereedschap zoals een boor- en een schroefmachine en handgereedschap. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Heerlen/Hoensbroek; aangehouden
Vanmorgen werd een 36-jarige man uit Maastricht betrapt bij diefstal van drank in een horecagelegenheid aan de Bongerd in Heerlen. De Maastrichtenaar wordt ervan verdacht het horecapand te zijn binnengeslopen en drank gestolen waarmee hij naar buiten wilde gaan. De verdachte werd aangehouden en heeft bekend.
Een 32-jarige man uit Heerlen werd vanmorgen op een bedrijfsterrein aan de Wijngaardsweg in Hoensbroek betrapt en bij diefstal van leeggoed (lege flessen). De verdachte werd aangehouden en heeft bekend het bedrijfsterrein te zijn binnengedrongen om het leeggoed te stelen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.

Brunssum; inbraak
Afgelopen maandagmorgen werd een inbraak ontdekt in een school aan de Kloosterstraat in Brunssum. Inbrekers zijn het afgelopen weekend via een raam het schoolgebouw binnengedrongen en hebben enkele ruimten doorzocht. Gestolen werden twee computers, een tv-toestel, een fax-apparaat en een draagbaar telefoontoestel. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Bingelrade; bloedproef
Afgelopen maandagavond vond op de Dorpsstraat in Bingelrade een aanrijding plaats. Een 60-jarige automobilist uit het Belgische Maasmechtelen raakte met zijn voertuig de buiten/autospiegel van een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Merkelbeek. Omdat de politie aanwijzingen had dat de Belg zijn auto mogelijk onder invloed had bestuurd, werd van de Belg een bloedproef afgenomen (kon wegens medische redenen geen blaastest doen). De politie stelt een nader onderzoek in.

Schimmert; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Bekerbaan in Schimmert ontdekten afgelopen maandagavond bij thuiskomst dat was ingebroken. Inbrekers zijn die maandag de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben een tv-toestel en een videorecorder gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.