Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 8-05-2001 Persberichten district Kerkrade (12.15 u) Dinsdag, 8 mei 2001

District Kerkrade

Kerkrade; ingebroken

Bewoners van een flatwoning aan de Hertoglaan in Kerkrade hebben afgelopen maandag bij de politie aangifte gedaan van een inbraak. Vermoedelijk eind vorige week hebben inbrekers zich wederrechtelijk toegang verschaft tot de woning door vernieling van een ruit. Gestolen werden een tv-toestel, een stereo-installatie, een dvd-speler, een zestigtal cds en een flink aantal videobanden.

Landgraaf; in gestolen auto
Bij controle afgelopen maandagmiddag op de Sportweg in Landgraaf van een 21-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats, gaf die aan de politie een valse naam/identiteit op. De politie vermoedde dat het niet zijn juiste naam was en dacht de vermoedelijke identiteit te kennen, ook omdat ze naar hem op zoek was als verdachte van gepleegde diefstallen. De man wilde vervolgens de auto starten, vermoedelijk om weg te rijden, waarop de politie hem aanhield en uit de auto haalde. De auto stond als gestolen gesignaleerd en werd naar het politiebureau overgebracht. Twee andere inzittenden, een 20-jarige man en een 17-jarige jongevrouw uit Heerlen van de auto werden eveneens aangehouden. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gulpen/Wittem; bromfietscontroles
De politie heeft afgelopen maandagmiddag bromfietscontroles gehouden op de Tramweg in Gulpen en op de Kerkstraat in Wittem. Daarbij werden totaal 17 bromfietsbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van slechte/ondeugdelijke remmen, te hoog motorvermogen tot gladde banden.

Epen; winkelkraak
Afgelopen maandagmorgen werd een winkelkraak ontdekt in een winkel aan de Wilhelminastraat in Epen. Inbrekers zijn afgelopen zondag op maandagnacht door forcering van de toegangsdeur de winkel binnengedrongen en hebben allerlei rookwaar (sigaretten en shag) gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.