Persbericht

8 mei 2001

Emblaze Systems en ESPN streamen sportcontent naar draadloze toestellen ~ Emblaze technologie bedient sportfanaten op hun wenken met laatste sportnieuws ~

ESPN, Inc. en Emblaze Systems hebben een overeenkomst gesloten om videocontent van ESPN in te zetten voor demonstraties en trials met draadloze toestellen, zoals mobiele telefoons en PDA s, die met de Emblaze technologie zijn uitgerust.

Emblaze Systems zal de inhoud van ESPN direct inzetten bij het demonstreren van draadloze video-applicaties, waarbij voor het marketen van haar diensten in eerste instantie de nadruk zal komen te liggen op de toonaangevende telecomaanbieders in de draadloze industrie.

"Deze overeenkomst vormt een belangrijke stap op weg naar wereldwijde acceptatie van draadloze multimedia bij consumenten," zei Sasson Darwish, president van Emblaze Systems. "De videocontent van ESPN is één van de meest gewilde ter wereld. We verheugen ons erop om samen met ESPN en de telecommunicatie-industrie belangrijke sportbeelden rechtstreeks naar de consument te streamen .

Vice-president Rick Alessandri van ESPN, verantwoordelijk voor de draadloze initiatieven bij ESPN, zei: "ESPN is altijd een leider geweest in het samenbrengen van sportcontent en technologie. Dit komt voort uit onze doelstelling om sportfanaten altijd, overal en via elk toestel van dienst te zijn. Deze overeenkomst draagt in belangrijke mate bij aan het verwezenlijken van deze doelstelling. Het lijkt ons fantastisch om samen met Emblaze draadloze video-applicaties voor sportfanaten over de hele wereld te ontwikkelen.

(224 woorden)

BERICHT AAN DE REDACTIE
Over Emblaze Systems (www.emblaze.com)
Emblaze Systems (voorheen GEO Interactive Media Group Ltd.) is marktleider in het aanbieden van streaming video oplossingen via draadloze en IP netwerken. Haar wereldwijd gepatenteerde Emblaze technologie stelt bedrijven in staat om zowel live als op aanvraag videobeelden en content te versleutelen en opnieuw af te spelen op ieder platform: PC, PDA, video-enabled mobiele telefoons en TV.

Emblaze Systems is op dit moment het enige bedrijf dat een commerciële totaaloplossing voor streaming video via draadloze netwerken heeft ontwikkeld voor zowel de huidige 2G netwerken (GSM, CDMA, TDMA) alsook voor de nu in ontwikkeling zijnde 2.5G en 3G draadloze netwerken. Van mediaservers tot videochips, Emblaze biedt een complete oplossing voor ISP s, content providers, aanbieders van mobiele telefonie en producenten van mobiele telefoons/apparaten.

Emblaze Systems werd in 1994 opgericht en is genoteerd aan de London Stock Exchange ("BLZ.L"). Het hoofdkantoor bevindt zich in Israël, het VS hoofdkantoor in New York. Verder zijn er vestigingen wereldwijd, o.a. Los Angeles, Londen, Seoul en Tokio.

Voor verdere informatie over Emblaze Systems en de Emblaze Wireless Solutions, kunt u een bezoek brengen aan www.emblaze.com.

Over ESPN
ESPN is toonaangevend leverancier van sportinformatie naar elk type draadloos toestel, waarbij de content grotendeels wordt geproduceerd door ESPN.com. Het bedrijf heeft overeenkomsten afgesloten met AT&T, Verizon, Nokia/SBC, Sprint PCS, Palm, Qwest en Omnisky om tot op de minuut bijgewerkte uitslagen, nieuws en andere informatie te leveren. Door de overeenkomst met Palm kunnen fans via hun handheld toestellen meespelen met de populaire NCAA Tournament Challenge van ESPN.com. Klanten van Nokia hebben via hun telefoon toegang tot team-en spelersinformatie van ESPN.com s 3Play en Fantasy Football spelletjes.

ESPN, Inc., is een multinationaal, multimediaal sportentertainment bedrijf, dat bestaat uit 6 nationale en 19 internationale televisienetwerken, ESPN Radio, ESPN.com, ESPN The Magazine, ESPN Regional Television, SportsTicker, en ESPN Enterprises. ESPN is voor 80 procent in handen van ABC, Inc., een indirecte dochter van Walt Disney. De overige 20 procent is eigendom van Hearst Corporation.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0) 43 3566956 Fax: +31 (0) 43 3566955
yvonnev@lewispr.comWeb site: www.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com