Gemeente Leusden

B E K E N D M A K I N G E N / 08-05-01

ruimtelijke ordening
herziening bestemmingsplan Leusden-zuid opschorting procedure Begin 2000 is gestart met de herziening van het bestemmingsplan Leusden-zuid.

Het ontwerpplan is in de inspraak geweest en overleg met de instanties op grond van artikel 10 van het Besluit op de Ruimtelijke Ordening heeft plaatsgevonden.

In verband met de toekomstige realisatie van de nieuwbouwwijk Tabaksteeg heeft de gemeente de procedure tot herziening tijdelijk opgeschorst.

Nadat de stedenbouwkundige opzet van de Tabaksteeg bekend is zal de gemeente bezien of het bestemmingplan verder in procedure kan worden gebracht of dat het plan op stedenbouwkundige onderdelen dient te worden aangepast.

Zodra meer gegevens beschikbaar zijn maakt de gemeente deze bekend.

Voor eventuele nadere gegevens kunt u contact opnemen met de heer P. van Nimwegen van de afdeling Wonen en Werken (tel: 033 496 17 27).

ontwerp-streekplanuitwerking plaatsingsmogelijkheden windturbines

Op 24 april hebben gedeputeerde staten de ontwerp streekplanuitwerking Plaatsingsmogelijkheden Windturbines vastgesteld. In deze streekplanuitwerking wordt globaal aangegeven waar windturbines in beginsel wel en niet toelaatbaar zijn in de provincie Utrecht. Uitgangspunten voor plaatsing zijn onder andere: zoveel mogelijk aansluiten bij de bestaande lijnen in het landschap, zoals (water-)wegen en spoorlijnen, of bij stedelijke functies, en voorkomen van versnippering en een rommelig aanzien van het landschap. Daarom wordt een voorkeur uitgesproken voor lijnopstellingen of clusters van minimaal 3 turbines langs grote infrastructuur of op bedrijfsterreinen. Waardevolle natuur- en cultuurgebieden, stiltegebieden en vogelgebieden op grond van de Europese richtlijnen zijn uitgesloten van plaatsing. Ook solitaire turbines worden in beginsel uitgesloten. Tevens wordt er naar gestreefd om met zo min mogelijk ruimtebeslag een zo groot mogelijk capaciteit te realiseren. Een turbine moet daarom minimaal een vermogen hebben van 1 MW.

Ter inzage

De ontwerp-streekplanuitwerking ligt vanaf donderdag 3 mei 2001 tot en met woensdag 30 mei 2001 tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101 te Utrecht. Ook kunt u tijdens werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur terecht bij de afdeling Wonen en Werken in het gemeentehuis van Leusden. Verder is de uitwerking te raadplegen op de website van de provincie Utrecht
(www.prvutr.nl).

Zienswijze

Een ieder kan zijn zienswijze over het ontwerp van de uitwerking naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. U kunt uw zienswijze richten aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht. De termijn voor het kenbaar maken van de zienswijzen duurt van donderdag 3 mei 2001 tot en met woensdag 30 mei 2001.

Informatie

Voor eventuele vragen kunt u telefonisch contact opnemen met mw. R. Kraaier van de sector Strategische Ruimtelijke Ontwikkelingen van de Dienst Ruimte en Groen van de provincie (tel. 030-258 31 93).



vergaderoverzicht

commissies

dinsdag 15 mei, commissie Welzijn, Agrarische Zaken, Midden- en Kleinbedrijf, Onderwijs en Sport (WAMOS)
Op de agenda staat de bespreking van de voortgangsrapportage Knopen leggen, de quickscan vraag en aanbod van 12 tot 16 jarigen en jeugd op straat en het voorstel in te stemmen met de uitvoering van het Jeugd Preventie Plan Leusden. Andere onderwerpen die worden behandeld zijn de evaluatie van de najaarskermis, de subsidie van de jaarmarkt en het plan van aanpak steunpunt ziekenhuis.

woensdag 16 mei, commissie Sociale Zaken, Volkshuisvesting, Milieu en Financiën (SVMF)

In deze vergadering wordt het voorstel besproken in te stemmen met de vastgestelde uitgangspunten voor de invoering van de euro. Ook de vaststelling van het meerjarenplan natuur- en milieu 2001-2004 Milieucentrum Leusden komt aan de orde.

donderdag 17 mei, commissie Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken, Verkeer en Economische Zaken (ROVE)

Op de agenda staan de aanpassing van de grenzen van de bebouwde kommen van Stoutenburg en Achterveld en het plan van aanpak uitwerking kadernota reclamebeleid.

De vergaderingen worden gehouden in het gemeentehuis en beginnen om 20.00 uur. De agenda's liggen met de bijbehorende stukken ter inzage in het gemeentehuis en in de openbare bibliotheken Nieuw-Langenbeek en Achterveld.