Gemeente Hengelo


Collecte
Hengelo Herdenkt
Ophalen huisvuil Hemelvaartsdag
Buurt- of straatfeest
Premiebeleid Sociale Zaken
Computerwerkplaats gestart
Raadscommissies
Bestemmingsplannen
Open ruimte Tuindorp 't Lansink Uitwerking Westermaat Campus Bouwplannen
Wet Milieubeheer
Kapvergunningen

Werkzaamheden binnenstad

27 apr

20 apr

13 apr

6 apr

30 mrt

23 mrt

16 mrt

9 mrt

2 mrt

23 feb

16 feb

9 feb

2 feb

26 jan

19 jan

12 jan

5 jan
8 mei

15 mei 2001
Collecte
Tot en met 19 mei 2001 collecteert het Nederlands Astma Fonds. Collectanten kunnen zich legitimeren. Van 20 mei tot en met 26 mei 2001 wordt er niet gecollecteerd.

Hengelo herdenkt!
Op 16 mei 2001 brengen het Twents Vrouwenkoor en Kanalje Rood een ontroerende liederencyclus ten gehore, getiteld "O, grote dag, zo bitter en zo mateloos, een Enschedes Requiem". De liederen zijn speciaal gecomponeerd ter nagedachtenis aan de vuurwerkramp in Enschede. Het concert is in de stadhuishal van Hengelo en begint om 20.30 uur (tot 21.30 uur). De toegang is gratis.
Ophalen huisvuil Hemelvaartsdag
Op 24 mei (Hemelvaartsdag) wordt uw container niet geleegd. In plaats daarvan legen wij uw container op zaterdag 26 mei. Let er op dat de juiste mini-container om 7.30 uur aan straat staat. Het kantoor van Twente Milieu en het afvalbrengpunt zijn op 24 mei gesloten.
Aanvraagformulier buurt- en straatfeest
Voor het houden van een buurt- of straatfeest heeft u een vergunning nodig. Als u van plan bent om binnenkort een buurt- of straatfeest te organiseren, kunt u een aanvraagformulier voor een vergunning verkrijgen bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, stadhuis kamer S.331, telefoon 2459242.

Nieuw premiebeleid Sociale Zaken
De nieuwe verordening Premiebeleid 2001 is vastgesteld. In de nieuwe verordening staat onder meer dat de gemeente premies of onkostenvergoedingen verstrekt aan mensen met een uitkering van Sociale Zaken als zij:

* regulier of gesubsidieerd werk (bijvoorbeeld een Wiw of ID baan) aanvaarden

* noodzakelijke scholing volgen

* vrijwilligerswerk of mantelzorg verrichten
De oude verordeningen over het premiebeleid kostenvergoedingen samenlevingsactiviteiten zijn vervallen.

Ter inzage en informatie

De verordening ligt vanaf 1 mei 2001 vier weken ter inzage bij de Gemeentewinkel. De premies en onkostenvergoedingen kunnen worden aangevraagd bij Sociale Zaken. Daar is vanaf medio mei 2001 een folder beschikbaar waarin de nieuwe regels uitgebreid worden toegelicht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Kotterik, telefoon 245 9533.

Computerwerkplaats gestart
Het bedrijfsleven heeft een groeiend tekort aan medewerkers voor de informatica en medewerkers die kunnen werken met computers. De gemeente Hengelo spant zich in om Hengeloërs zonder werk naar een betaalde functie toe te leiden. In samenwerking met Sociale Zaken en het Regionaal Opleidings Centrum Oost Nederland is de computerwerkplaats opgezet.

Wat houdt de opleiding in?

De computerwerkplaats is een opleidingsplaats voor baanloze Hengeloërs die met computers willen leren werken. Deelnemers aan deze opleiding worden opgeleid voor montage- en assemblagemedewerker, helpdesk medewerker en assistent systeembeheerder. De werkplaats combineert theorie en praktijk. De deelnemers passen het geleerde toe door ondersteuning te bieden aan de i-punten (helpdesk en reparaties) en computers te repareren voor de verkoop aan mensen met een minimuminkomen. Na een opleiding van een jaar gaat de deelnemer de arbeidsmarkt op. De werkplaats onderhoudt contacten met bedrijven in de regio en bemiddelt bij het plaatsen van de deelnemers.

Eerste groep gestart

Op 12 maart jl. is de eerste groep van 14 deelnemers gestart. 9 Vrouwen en 5 mannen hebben na een assesmentprogramma een begin gemaakt met de opleiding. Het ontvangen van een uitkering van Sociale Zaken is geen voorwaarde om deel te nemen. Een aantal deelnemers van de eerste groep heeft geen bijstandsuitkering, maar een ander inkomen.

Heeft u belangstelling?

De computerwerkplaats kan nog een aantal nieuwe deelnemers gebruiken. Wilt u meer informatie over de Computerwerkplaats of wilt u zich aanmelden, dan kunt u contact opnemen met de beheerder van de computerwerkplaats de heer E.A. Colard, telefoon 850 38 55 of de trajectbegeleider mevrouw J.H. Schriemer-de Vries, telefoon 245 98 76.
Raadscommissies
Sport, Personeelszaken, Onderwijs en Welzijn

De commissie vergadert op dinsdag 15 mei 2001 vanaf 18.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Het aanvangstijdstip is vervroegd in verband met een vergadering van de regioraad.

Op de agenda staan onder meer:

* Concepttekst m.b.t. onderdeel Jeugd van de zelfanalyse GSB 2001
* Versterking afdeling Voorlichting en Externe betrekkingen
* Herstart verbeterproject Dienst SBO

Algemene en Bestuurlijke Zaken

De commissie vergadert op woensdag 16 mei 2001 vanaf 19.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis. Om 20.30 uur wordt de vergadering ongeveer een half uur onderbroken in verband met een welkomstwoord van de burgemeester in het kader van de uitvoering in de stadhuishal van het Requiem van Enschede.

Op de agenda staan onder meer:

* Intentieovereenkomst 2001 en kredietaanvraag Hart van Zuid
* Nabespreking Marktdagen GSB-beleid


* Zelfanalyserapport Hengelo 2010 in het kader van het Grote Steden Beleid

* Standpuntbepaling luchthaven Twente

Financiën en Cultuur

De commissie vergadert op donderdag 17 mei 2001 vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
* Kredietaanvraag Tichelwerk

* Kredietaanvraag t.b.v. de revitalisering Petroleumhavenstraat/Aardoliestraat

* Bouw en exploitatie van een parkeergarage aan de B.P. Hofstedestraat

* Locatiekeuze kunstwerk binnenstad

* Eenmalig subsidie St. Historie Brandweer Hengelo
* Intentie-overeenkomst 2001 en kredietaanvraag voor het gebied "Hart van Zuid"

* Kosten viering 10 jarig jubileum partnerschapcomité Hengelo-Emsdetten

Bestemmingsplannen
Ontwerp bestemmingsplan Parkeergarage B.P. Hofstedestraat

Voor het thans in gebruik zijnde parkeerterrein naast het PTT-Telecom complex aan de B.P. Hofstedestraat is een bestemmingsplan opgesteld om de bouw van een parkeergarage mogelijk te maken.

Op grond van het geldende bestemmingsplan wordt de bouw van een parkeergarage, met ongeveer 350 parkeerplaatsen, aan de BP Hofstedestraat reeds toegestaan. Het huidige bouwplan omvat een parkeergarage met ongeveer 350 parkeerplaatsen en een parkeerbalkon. De hoogte van het bouwwerk zal maximaal 16½ m. bedragen.

Ter inzage en zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan Parkeergarage B.P. Hofstedestraat ligt van 16 mei tot 13 juni 2001 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, kamer 115, Reitzstraat 15. Gedurende de inzage termijn kunt u uw zienswijze richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontwerp bestemmingsplan Hengelose Es, deelplan Centrumgebied

Op 25 februari 1992 heeft de raad het globaal stedenbouwkundig plan Hengelose Es Noord vastgesteld. In dit globaal stedenbouwkundig plan is de herinrichting van de woonbuurt Hengelose Es Noord omschreven. De

uitvoering van dit globaal stedenbouwkundig plan is opgesplitst in drie deelplannen. Het deelplan Centrumgebied vormt hier een onderdeel van. Het nieuwe centrum zal worden gesitueerd aan het verkeersknooppunt rond de Uitslagsweg, de Sloetsweg en de Leefsmastraat.

Ter inzage en zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan Hengelose Es, deelplan Centrumgebied ligt van 16 mei tot 13 juni 2001 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, kamer 115, Reitzstraat 15. Gedurende de inzage termijn kunt u uw zienswijze richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Vastgesteld bestemmingsplan Vossenbelt, uitwerking Broek-Zuid

Op 29 september 1992 heeft de raad het globaal bestemmingsplan Vossenbelt vastgesteld. Het woongebied Broek-Zuid maakt deel uit van dit globale bestemmingsplan. Het uitwerkingsplan voor het woongebied Broek-Zuid wordt globaal omsloten door de Vossenbeltweg, de Deurningerstraat, de Vossenbeltleiding en de Slangenbeekweg.

Inzage, beroep en voorlopige voorziening

Het vaststellingsbesluit ligt met het uitwerkingsplan van 16 mei tot 27 juni 2001 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, kan van 16 mei tot 27 juni 2001 tegen het genomen besluit beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan een direct belanghebbende binnen de beroepstermijn een verzoek doen aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak om een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 27 juni 2001. Indien echter binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan wanneer op dat verzoek is beslist.

Inrichtingsplan open ruimte Tuindorp 't Lansink Tuindorp t Lansink vormt een bijzondere wijk binnen Hengelo. Karakteristiek voor deze wijk is de evenwichtige opzet. Om de wijk als cultuurhistorisch erfgoed te behouden voor de toekomst is in eerste instantie gekeken naar de kwaliteit van de bestaande bebouwing. In het kader van de stadsvernieuwing zijn verschillende panden binnen de wijk hiervoor gerenoveerd. Inmiddels nadert dit renovatietraject van de bebouwing zijn eind. Een van de vereisten voor het verkrijgen van de status voor een beschermd dorpsgezicht is, dat er voor zowel de bebouwde ruimte, de niet bebouwde ruimte en de diverse functies in de wijk, een ruimtelijke visie is hoe hiermee nu en in de toekomst wordt omgegaan. Deze ruimtelijke visie ligt vast in het inrichtingsplan open ruimte Tuindorp t Lansink.

Ter inzage

Het inrichtingsplan Tuindorp t Lansink is door de raad op 24 april 2001 vastgesteld. U kunt het plan vanaf 16 mei 2001 tijdens de openingstijden inzien in het stadhuis op kamer 135, de Gemeentewinkel en bij de afd. Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115.

Uitwerkingsplan Westermaat Campus
Het uitwerkingsplan Westermaat Campus heeft tot doel de ontwikkeling van een bedrijventerrein ter grootte van ca. 28 ha. in de noord-oosthoek van de kruising Rijksweg I en Bornsestraat.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit heeft met het uitwerkingsplan van 21 maart tot 2 mei 2001 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is geen beroep ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Evenmin is een verzoek gedaan om een voorlopige voorziening te treffen. Het vaststellingsbesluit is in werking getreden op 2 mei 2001. Het uitwerkingsplan ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis.


Bouwplannen
Terug
Meldingen

Meldingen zijn ingediend voor:

* oprichten tuinhuisje, Wilbertstraat 31

* plaatsen dakkapel, Merwedestraat 5

* veranderen en vergroten woonhuis, Glasgowstraat 12
* oprichten tuinhuisje, Drienerbeekweg (nabij nr. 6)
Bouwaanvragen

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* oprichten garage annex berging, Oelerweg 10
* veranderen en vergroten woonhuis, Deurningerstraat 113
* veranderen en vergroten bedrijfshal, Granaatstraat 6
* oprichten garage, Vinkweg 1

* vergroten dakkapel, Vijverlaan 15

* veranderen gevel en indeling beganegrondniveau van kantoorgebouwen, Prinses Beatrixstraat (GAK)
* oprichten 2 fietsenstallingen, Geerdinksweg 141
* veranderen en vergroten woonhuis en het oprichten berging, Deldenerstraat 180

* oprichten politiebureau, Willemstraat hoek Marskant
* oprichten schuur, Oversteweg 45

* oprichten tuinhuisje, Ko Arnoldistraat 34
* veranderen en vergroten buurthuis, Twijnstraat 8
* veranderen en vergroten woonhuis, Johan Kaartstraat 10
* veranderen en vergroten woonhuis, Bataviastraat 7
* oprichten 6 vuilcontainers, Griegstraat (voor nr. 58 en 60), Bela Bartokstraat (voor nr. 58 en 60), Brahmsstraat (voor nr. 52 en 56)


* plaatsen dakkapel, Stockholmstraat 101

* plaatsen 6 vuilcontainers (ondergronds), Weusthagstraat (nabij nr. 2 en nabij nr. 48), Pieter Breughelstraat (3 stuks tegenover nr. 15), Peter Rubenstraat (voor nr. 33 en 35)

* plaatsen dakkapel, Krabbenbosweg 120

* plaatsen 2 dakkapellen, Smutsstraat 48II
* plaatsen 4 noodlokalen, P C Hooftlaan 200 + 202
* aanbrengen 2 geluidsisolatiein twee schoolgebouwen, P C Hooftlaan 200 + 202

* oprichten berging, Bornsestraat 86

* oprichten kunstwerk, plantsoen Bataafse Kamp
* oprichten berging/stalling, Conradstraat 1
Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze meldingen en bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Instemming meldingen

In de week van 30 april tot en met 4 mei is ingestemd met:
* plaatsen dakkapel, August Vördingstraat 46
* oprichten tuinhuisje, Adastraat 35

* veranderen en vergroten woonhuis, Else Mauhsstraat 3
* oprichten tuinhuisje, Simonstraat 87

* oprichten tuinhuisje, Dublinstraat 22

* oprichten tuinhuisje, Parijsstraat 41

* veranderen en vergroten woonhuis, Salamanderstraat 11
* veranderen en vergroten woonhuis, Kirunastraat 17
Bouwvergunningen

In de week van 30 april tot en met 1 mei is vergunning verleend voor:
* oprichten 2 bedrijfshallen met kantoor, Toermalijnstraat 35 + 45
* oprichten bergbezinkbassin, Weth Kampstraat (tegenover huisnr. 133 t/m 149)

* oprichten waterinlaatkunstwerk, Nijhuisbinnenweg nabij nr. 16
* veranderen en vergroten woonhuis, Libellestraat 5
* veranderen en vergroten woonhuis, Jacques Urlusstraat 58
* veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker, Uitslagsweg 181
* veranderen en vergroten woonhuis, Morshoekweg 5
* veranderen en vergroten woonhuis, Bankastraat 13
* veranderen en vergroten woonhuis, Oldenzaalsestraat 110
* veranderen en vergroten woonhuis, Glanestraat 3
* veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker, Leedsstraat 9
* oprichten garage annex berging, Sloetsweg 50
* oprichten garage annex berging, Sloetsweg 52
* veranderen en vergroten woonhuis wijziging vergunning 2000/0997, Karel Gerardstraat 12

* veranderen en vergroten woonhuis, Bellinckhof 1
* veranderen en vergroten woonhuis, Mr P J Troelstrastraat 125
* veranderen en vergroten woonhuis, Cardiffstraat 31
* veranderen en vergroten woonhuis, Cardiffstraat 29
* veranderen en vergroten woonhuis wijziging vergunning 1999/768, Schouwinksweg 44

* veranderen en vergroten woonhuis, Londenstraat 85
* veranderen en vergroten woonhuis, Woolderesweg 86
* veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker, Oldenzaalsestraat 395

* oprichten schuur, Glasgowstraat 55


* veranderen en vergroten woonhuis, Bittervoornstraat 44
* plaatsen dakkapel + wijzigen gevel, Reviusstraat 15
* veranderen en vergroten woonhuis, Breemarsweg 34
* veranderen en vergroten woonhuis, Breemarsweg 36
* oprichten berging, Mr P J Troelstrastraat 130
* veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker, Plutostraat 1
* veranderen en vergroten woonhuis, Sloetsweg 156
* veranderen en vergroten woonhuis, Twekkelerweg 168
* veranderen en vergroten woonhuis, Schouwinksweg 36
* veranderen en vergroten woonhuis, Steve Bikostraat 40
* oprichten garage annex berging, Leuvenstraat 1
* veranderen woonhuis, Fien de la Marstraat 35
* veranderen en vergroten woonhuis, Leeuwerikstraat 1
Sloopvergunningen

In de week van 30 april tot en met 1 mei is vergunning verleend voor het slopen van:

* een opslaghal, Robijnstraat 20

* een gedeelte van een magazijn, Pruisische Veldweg 20
Ter inzage en bezwaar

De instemming meldingen, verleende bouw- en sloopvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis. Iedere belanghebbende, die door een van deze verleende vergunningen en/of instemming meldingen, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 30 april tot en met 4 mei 2001.

Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 2459 647.

Artikel 19 lid 3 WRO

Bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* veranderen en vergroten woning, Bongertsweg 29
* veranderen en vergroten woning, Deurningerstraat 75
Deze bouwplannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Burgemeester en Wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om de vrijstellingen te verlenen ligt voor een ieder van 15 mei tot 12 juni 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het Stadhuis. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 15 mei tot 12 juni 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Doorbreking aanhoudingsplicht artikel 50 lid 4 WW

Bouwplannen zijn ingediend voor:

* oprichten woonboerderij, Nieuwe Grensweg 173
* veranderen woning, Bruninksweg 5

* plaatsen dakkapel, Krabbenbosweg 120

De raad heeft verklaard dat voor het gebied waarin deze percelen liggen een herziening van het bestemmingsplan in voorbereiding is. Hierdoor moeten burgemeester en wethouders op grond van artikel 50 lid
1 van de Woningwet de beslissing op de aanvraag om bouwvergunning aanhouden. Omdat de bouwplannen in overeenstemming zijn met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan en met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan dan wel met het provinciaal- en nationaal ruimtelijk beleid kunnen burgemeester en wethouders op basis van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht doorbreken en overgaan tot het verlenen van de gevraagde bouwvergunningen. Zij zijn van plan om door middel van bovengenoemde procedure medewerking te verlenen aan deze bouwplannen.

Ter inzage en zienswijzen

De bouwplannen liggen van 15 mei tot 12 juni 2001 ter inzage bij de afdeling Bouwen, kamer 135 van het stadhuis. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen om de aanhoudingsplicht te doorbreken kunt u van 15 mei tot 12 juni 2001 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet Milieubeheer
Terug
Melding artikel 8.41 Wm

Bij de afdeling Milieu ligt ter inzage de melding als bedoeld in artikel 8.41 Wet milieubeheer die ontvangen is van:
* Syntax Audio Rent, Wegtersweg 32-34. Dit in verband met het van toepassing worden van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer op de bedrijfsinrichting, voor de opslag van audio- en belichtingsapparatuur en podiumbenodigdheden.
De inrichting dient te voldoen aan de voorschriften in de bijlage bij het genoemde besluit.

Ter inzage

Tegen bovenstaande melding op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open. De melding kan vanaf woensdag 16 mei 2001 worden ingezien bij de afdeling Milieu, Markt 204 (Telgenflat), telefoon 2459655.

Gedoogbesluit Wet milieubeheer

Door het College van B en W is een positief besluit genomen op het verzoek om een gedoogbesluit van:

* Jonkman Coating b.v., Beitelstraat 14-16. Het gedoogbesluit houdt in dat wordt toegestaan dat de inrichting gelegen aan de Beitelstraat 14-16 in werking is buiten de toegestane werktijden


Ter inzage en bezwaar

Het gedoogbesluit ligt van 16 mei tot 27 juni 2001 ter inzage bij de afdeling Milieu, Markt 204 (Telgenflat, 2e verdieping), telefoon 2459655. Een bezwaarschrift tegen het besluit kunt u tot 27 juni 2001 indienen bij het College van B en W, postbus 18, 7550 AA, Hengelo. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar te bevatten.

Verzoek om voorlopige voorziening

Indien binnen de genoemde termijn tegen het gedoogbesluit een bezwaarschrift is ingediend, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overlegd, alsmede een onderbouwing van het spoedeisend belang, dat bestaat bij de voorlopige voorziening. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Over de hoogte van de griffierechten en de wijze van betaling kunt u informatie krijgen bij de genoemde afdeling van de Raad van State, telefoon 070-426 4426.

Kapvergunningen
Terug
In de periode van 1 mei 2001 tot en met 8 mei 2001 is een kapvergunning verleend voor:

* 1 populier aan de rijksweg A35, ter hoogte van kilometer 60,7 rechts/zuid. Herplant: 1 eik.

* 3 eiken aan de Jan Kroezestraat 5. Geen herplant.
Ter inzage en bezwaar

Het besluit ligt gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de sector Wijkbeheer, stadskantoor kamer 407. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van 6 weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W van Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 1 mei tot en met 8 mei 2001. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.

Stand van zaken werkzaamheden binnenstad
Terug
De werkzaamheden in de binnenstad zijn in volle gang. De overlast is niet gering, maar we gaan de goede kant op. Nog even geduld en dan loopt u weer over keurig plaveisel.

Enschedesestraat

Op dit moment zijn we op vier plekken in het centrum aan het werk. In het gedeelte van de Enschedesestraat van Nieuwstraat tot Telgen brengen we nu de nieuwe goten en de nieuwe bestrating aan.
In het tweede deel van de Enschedesestraat, tussen Brinkstraat en Telgen, ligt het riool er in. Op het kruispunt is de aannemer voorlopig nog bezig met rioleringswerkzaamheden voor de Wemenstraat. Als deze werkzaamheden zijn afgerond plaatst de aannemer achtereenvolgens de fundering, de goten en de bestrating.

Wemenstraat

In het eerste gedeelte van de Wemenstraat (van Enschedesestraat tot Wetstraat) zijn de werkzaamheden aan de kabels en leidingen afgerond en starten we met het vervangen van de riolering. Om de overlast voor winkeliers en bezoekers te verminderen en de winkels bereikbaar te houden leggen we brede planken op de puinbaan.

Schouwburgplein en omgeving

Het was een hele klus, maar het is gelukt. Het straatwerk aan de voorzijde van de schouwburg was klaar vóór de opening van het Rabotheater. In het tweede deel van de Beursstraat zijn inmiddels bomen geplant en brengen we nu bestrating aan. De heggen voor de bedrijfspanden planten we in het najaar.

De riolering in de B.P. Hofstedestraat is grotendeels vervangen. Het parkeerterrein naast het KPN-gebouw blijft bereikbaar via de Veldbleekstraat. De komende weken bestraten we de trottoirs in de B.P. Hofstedestraat, brengen we in het middengedeelte een puinbaan aan en asfalteren we in week 21. Na het asfalteren is het parkeerterrein naast het KPN-gebouw weer via deze straat bereikbaar en beginnen ook de rioleringswerkzaamheden op het Schouwburgplein.
Marktstraat/Willemsplein

Op het Willemsplein ligt de nieuwe riolering er in. We vervangen nu de riolering in een gedeelte van de Marktstraat (van Willemsplein tot midden Marktstraat) en brengen vervolgens goten en nieuwe bestrating aan. Na Hemelvaartsdag starten we in het tweede gedeelte Marktstraat met het vervangen van de riolering.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden in de binnenstad en de planning kunt u contact opnemen met mw. A. Brinkhorst, telefoon 2459248 of met de infolijn van Wijkbeheer, telefoon 2459459.