BedrijfsautoRAI

8-5-01

Volvo met subsidie van GAK voor J. Rutte B.V.

Directeur Hans Rutte: "Ik zag een demonstratie van de FM12 6x6 op de Technische Kontakt Dagen in Wezep en was erg onder de indruk van de terreincapaciteit. Belangrijker was misschien nog wel de Volvo Powertronic, een automatische versnellingsbak met Powershift. Voor mij was dat de oplossing voor één van de problemen van mijn chauffeurs. De truck werd geleverd door Volvo bedrijfswagendealer Mulder Trucks in Amsterdam.

Hans Rutte: Wij houden ons vooral bezig met wegenbouw-werkzaamheden. We maken relatief weinig kilometers en zitten vrijwel constant in de stad. Voor de chauffeur betekent dat de hele dag het koppelingspedaal bedienen en dus een belasting voor rug en knieën." Eén van de chauffeurs had al geruime tijd last van zijn rug, maar wilde dolgraag het werk blijven doen. Door tussenkomst van het Gewestelijk Arbeidskantoor kreeg Rutte subsidie voor de Powertronic versnellingsbak. Met name het vele koppelen en schakelen bezorgde de chauffeur onnodig veel belasting. "De chauffeur is zeer tevreden. De Volvo FM12 biedt zelfs meer dan hij er van had verwacht. Ook de lage instap, die de FM biedt is heel prettig. Daarnaast zijn de rij-eigenschappen onder alle omstandigheden goed. Zeker met de Powertronic. Het is juist de versnellingsbak die er voor zorgt dat er voortdurend tractie is, ook tijdens het schakelen.

J. Rutte B.V. is een familiebedrijf, dat in 1950 werd opgericht. Het bedrijf ging zich meer en meer specialiseren op het terrein van de wegenbouw. Sinds 1990 is het uitsluitend nog werkzaam voor de wegenbouw in en om Amsterdam. Het bedrijf telt dertig medewerkers en beschikt over een wagenpark van tien trucks.