ABVAKABO FNV

Akkoord Postkantoren en vakorganisaties over nieuwe CAO (9 mei)

9 mei 2001

Postkantoren BV en de vakorganisaties ABVAKABO FNV, BVPP, CFO CNV en CMHF/vhp KPN&TPG hebben een principe-akkoord bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor medewerkers van Postkantoren BV. De CAO geldt met ingang van 1 april 2001 en heeft een looptijd van 1 jaar. De salarissen worden per 1 april 2001 verhoogd met 4 procent. Daarnaast ontvangen medewerkers van Postkantoren 0,75 procent van 12 keer het maandsalaris als eenmalige uitkering. Deze CAO geldt voor de ruim 4.000 medewerkers van Postkantoren BV.

Andere hoofdpunten uit het principe-akkoord zijn de verhoging van de reiskostenvergoeding, verhoging van de werkgeversbijdrage in de bedrijfsspaarregeling en de invoering van een CAO à la carte. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over het uitwerken van een leeftijdsbewust personeelsbeleid, arbeidsongeschiktheid, werkdruk, employability, resultaatafhankelijke beloning en het werken op ongebruikelijke tijdstippen.

De vakorganisaties zullen dit principe-akkoord met een positief advies voorleggen aan hun leden.

Wat vindt U van het principe-akkoord CAO postkantoren? Stem nu elektronisch!

Achtergrondinformatie Postkantoren BV
Postkantoren BV is een joint venture van PTT Post BV (TNT Post Groep NV) en Postbank NV (ING Groep NV) en is een landelijke distributiepartner van PTT Post , Postbank en andere businesspartners. Postkantoren BV opereert op de markten van transactiediensten, sales en service op terreinen van (post)vervoer, financiële diensten, telecommunicatie, gedrukte media en gerelateerde markten. De postkantoren vormen met ruim 2500 vestigingen het grootste fysieke netwerk in Nederland. Actuele informatie over Postkantoren BV is te vinden op internet via www.postkantoor.nl.