Gemeente Hoorn

Nieuws

WIJKENLOPEN
Het sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert dit jaar weer acht trimlopen door de wijken van Hoorn. De eerste wijkenloop is vandaag (woensdag 9 mei) en de laatste vindt plaats op 27 juni. De trimlopen zijn recreatief van karakter en geschikt voor jong en oud. Mede dankzij de gedegen organisatie scoren de wijkenlopen hoog.

Iedere week wordt op een andere plek een wijkenloop uitgezet. Het parcours is 2,5 kilometer lang, maar kan naar believen een, twee, drie of zelfs vier keer worden afgelegd. Alle lopen hebben hun eigen karakter en charme. De ene week wordt er over een verharde ondergrond gelopen. De andere week voert de tocht door een parkachtige omgeving met gevarieerde ondergrond.

De organisatie heeft ook dit jaar weer een tweetal bedrijven bereid gevonden om deze elfde editie van de wijkenloop te sponsoren: Bouchier Sport Hoorn en Asics Benelux.

START, INSCHRIJVING EN KOSTEN
Alle acht wijkenlopen zijn op woensdagavond en gaan van start om 19.30 uur. Inschrijven kan vanaf 19.00 uur. Inschrijfgeld per loop: inclusief medaille 7,50 en exclusief 5,00.
De deelnemers kunnen aan een of meerdere lopen meedoen. Wie aan alle lopen meedoet, is voordelig uit met de stempelkaart, die 29,50 kost. Bij aanschaf van een stempelkaart ontvangen de deelnemers een T-shirt.

Het schema van de wijkenlopen ziet er als volgt uit:

9 mei: Kersenboogerd (sporthal De Kers)
16 mei: Risdam-Noord (sporthal De Opgang)
23 mei: binnenstad (voetbalvereniging Hollandia) 30 mei: Hoorn-Noord (wijkcentrum De Schoor)
6 juni: Grote Waal (kanovereniging Flevo)
13 juni: Risdam-Zuid (wijkcentrum Risdam, Scheerder) 20 juni: Nieuwe Steen (hockeyvereniging H.M.H.C.) 27 juni: Zwaag/Blokker (voetbalvereniging Westfriezen)

In 2000 kon de organisatie per loop gemiddeld bijna 200 deelnemers in de leeftijd van 5 tot 70 jaar begroeten. Dit jaar verwacht men nog meer lopers.