Gemeente Ede

Raadscommissie bespreekt op 9 mei onderzoeksrapport over plan Kernhem

De speciale raadscommissie die de gang van zaken bij de vaststelling van het bestemmingsplan Kernhem heeft onderzocht, presenteert haar onderzoeksrapport begin volgende week. De rapportage komt ter sprake in een extra vergadering van de commissie Algemene Zaken, waarbij ook leden van de commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Sport (VRS) aanwezig zullen zijn. De ingelaste commissievergadering vindt plaats op woensdag 9 mei a.s. van 17.00 tot 19.00 uur in het raadhuis in Ede.

De speciaal voor het Kernhem-onderzoek gevormde onderzoekscommissie heeft enkele maanden aan de rapportage gewerkt. Er zijn tientallen gesprekken gevoerd en dossiers onderzocht. Op dinsdag 8 mei vindt de presentatie van het onderzoeksrapport plaats. De onderzoekscommissie van 6 raadsleden staat onder leiding van SGP-fractievoorzitter L. Kisteman.

De raadscommissie AZ/VRS besprekt het rapport dus op woensdagmiddag 9 mei en geeft daarover een advies aan de gemeenteraad. De gemeenteraad van Ede vergadert op donderdagavond 10 mei en zal dan naar verwachting een uitspraak over het onderzoeksrapport doen.



Ede, 2 mei 2001