Gemeente Zwijndrecht

Groendagen

`Samenwerken aan een schone en gezellige omgeving' De Groendagen worden van 9 tot en met 12 mei georganiseerd in een drietal buurten in de wijk Noord. De bedoeling van deze dagen is om gezamenlijk met bewoners en de gemeentelijke diensten de buurten een grote schoonmaakbeurt te geven en de buurten daarna op te fleuren met vrolijke planten. Vier dagen lang zullen de buurten in het teken staan van groen en fris.

Dit jaar zijn er drie buurten bij de schoonmaakacties en verfraaiing van de omgeving betrokken: de Sterrenbuurt, de Langeraarstraat en de Schildersbuurt. Niet alleen bewoners gaan aan de slag maar ook de gemeente, wijkmeester, welzijnswerkers en de kinderen van de openbare basisschool de Dolfijn en de Christelijke basisschool Margriet.

Aftrap Groendagen
De groepen 5 tot en met 8 van de basisschool de Dolfijn en de Christelijke basisschool Margriet zorgen voor de aftrap van de groendagen. Zij zullen woensdagochtend 9 mei samen met verschillende gemeentelijke diensten en de leden van het wijkteam de buurten doortrekken om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Als bewoner kunt u uiteraard uw steentje bijdragen aan een schone en gezellige buurt door bij deze actie aan te sluiten. Woensdagmiddag komt de spelbus om met de jeugd leuke en sportieve dingen te doen. De spelbus zal in de grote Beerstraat staan.

Schoonvegen
Donderdag 10 en vrijdag 11 mei zetten de gemeentelijke diensten extra wijkploegen, bestrating en wijkreiniging in. Om de straten echt schoon te krijgen, zullen de automobilisten gevraagd worden om hun auto op deze dagen aan de andere kant van de weg te parkeren zodat de ploegen hun werk onbelemmerd kunnen doen. Op donderdag 10 mei zal de kant met de even nummers gereinigd worden en op vrijdag 11 mei de oneven nummers.

Afsluiting
Zaterdag 12 mei, de afsluiter van de groendagen, staat in het teken van het opfleuren en kleur brengen in de buurt. Voorjaarsplanten voor de tuin en balkon zullen worden verkocht tegen aantrekkelijke prijzen. Doe daar uw voordeel mee! 's Morgens tussen 9.30 uur en 10.30 uur zullen twee drumbands, M&K en Celebration, door de buurt gaan om een ieder wakker te schudden. Bakfietsen met voorjaarsplanten rijden door de buurten om tegen een gereduceerd tarief planten aan te schaffen. Ook bij de kraam aan de Grote Beerstraat zullen deze voorjaarsplanten te koop zijn. In de middag zullen op het grasveld aan de Grote Beerstraat activiteiten voor jongeren georganiseerd worden. Hopelijk worden het schitterende dagen waarbij een groot deel van de bewoners de handen uit de mouwen steekt om te zorgen voor een gezellige en frisse omgeving.

Programma:

Woensdag 9 mei
10.30 uur tot 12.00 uur: schoonmaakaktie door de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool De Dolfijn
Vanaf 13.30 uur: sport- en spelbus naast `De Schotel'

Donderdag 10 mei
Veegactie aan de kant van de even huisnummers.

Vrijdag 11 mei
Veegactie aan de kant van oneven huisnummers.

Zaterdag 12 mei
9.30 uur tot 10.30 uur: muziekkorpsen door de wijk 10.30 uur tot 12.00 uur: plantenverkoop per bakfiets door de buurten en bij de kraam aan de Grote Beerstraat
12.00 uur tot 15.00 uur: sport- en spelactiviteiten op het grasveld aan de Grote Beerstraat