Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.25 uur
Winkeldieven aangehouden

RHENEN Dinsdagmiddag 8 mei zijn na een achtervolging over de A15 drie personen aangehouden, die ervan verdacht werden winkeldiefstallen te hebben gepleegd.

Een alerte burger was getuige van de winkeldiefstal in het centrum van Rhenen en kon het kenteken van de personenauto waarmee de verdachten wegreden noteren. De gealarmeerde politie zette de achtervolging in en met behulp van collegas uit de regio Gelderland zuid is de personenauto in Deil tot stilstand gebracht.

In de auto zaten twee mannen van 33 en 36 jaar en een 11-jarige jongen, allen woonachtig in s-Hertogenbosch. In de auto lag voor duizenden guldens aan goederen waarschijnlijk afkomstig van de winkeldiefstal. De verdachten zijn ingesloten.

Snelheidscontrole

MAARSBERGEN - Bij een snelheidscontrole op de Woudenbergseweg in Maarsbergen zijn dinsdagmiddag 8 mei 63 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. In totaal werden 264 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/h waar 50 km/h is toegestaan.

Toezicht

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens het toezicht houden in het centrum van Wijk bij Duurstede zijn dinsdagmiddag in totaal 23 verbalen uitgeschreven voor parkeerovertredingen.

Oproep getuigen: Vernielingen aan auto`s

DOORN De politie in Doorn heeft de afgelopen dagen ongeveer 15 aangiften ontvangen van vernielingen aan auto`s in de wijk Wijngaard. In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 mei heeft een vandaal/vandalen met name kentekens van auto`s gestolen. Ook werden antennes en ruitenwissers afgebroken en automerken/emblemen verwijderd.

Personen die in deze nacht iets verdachts of opvallends hebben gezien in deze wijk worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie in Doorn, tel. 0900-8844.