Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.35 uur
Bromfiets geleenden niet terug gegeven

ZEIST Op de Laan van Vollenhove is dinsdagavond rond kwart voor negen een 16-jarig meisje uit Zeist aangehouden nadat zij een brommer en een mobiele telefoon gestolen had.

Surveillerende agenten zagen een brommer met daarop drie personen rijden. Toen zij het drietal controleerden kwam er op dat moment een melding dat de bestuurder sinds vier uur die middag de brommer geleend had van een jongen, maar hem niet had terug gegeven.

Ook bleek zij een mobiele telefoon afgepakt te hebben van een meisje. De 16-jarige is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij in verzekering gesteld is.

Omdat ze minderjarig is, is haar vader in kennis gesteld.

Geweld in het verkeer

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op maandagavond rond kwart over zes is een 48-jarige man uit Driebergen mishandeld op de Dokter Hermansstraat. De man reed over de Bosstraat en kwam uit de richting Hoofdstraat. In die straat kwam hem een auto tegemoet.

Toen de man tussen de stilstaande autos door fietste, dacht de automobilist dat de fietser tegen zijn buitenspiegel had getrapt. Hierop begon hij te schelden en volgde de fietser naar de Dokter Hermansstraat. Hier sloeg en trapte de automobilist de 48-jarige man en vernielde zijn fiets. Vervolgens ging hij er vandoor.

De politie stelt een onderzoek in.

Met alcohol op achter het stuur

ODIJK Een 24-jarige man uit Veenendaal is woensdagochtend rond drie uur betrapt op de Rijnseweg nadat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Op het politiebureau bleek dat de man 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Dit was genoeg om zijn rijbewijs in te vorderen.

Omdat de man dit niet bij zich had, zal dit op een later tijdstip gebeuren. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontroles

DE BILT Op de Utrechtseweg heeft de politie dinsdagochtend tussen kwart voor acht en kwart voor tien gecontroleerd op snelheid. Van de 949 gecontroleerde autos reden er 172 harder dan de toegestane 80 km per uur. Een overtreder reed 123 km per uur. Tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf werd eveneens gecontroleerd op deze weg. Van de 752 gecontroleerde voertuigen reden er toen 48 te hard. Een bestuurder reed 112 km per uur.

BILTHOVEN Op de Provinciale weg N 234 werd dinsdagmiddag tussen kwart voor een en kwart voor drie een snelheidscontrole gehouden. Van de 1527 gecontroleerde voertuigen reden er 38 te hard. Een bestuurder reed 116 km per uur waar maximaal 80 km per uur is toegestaan.