Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Fietser gewond

AMERSFOORT Bij een aanrijding tussen twee fietsers is een 10-jarige jongen uit Amersfoort gewond geraakt.

De jongen fietste dinsdag 8 mei op de Bilderdijklaan achter drie jongens die hem de weg belemmerden met oversteken. Noodgedwongen moest hij stilstaan op het fietspad van de Utrechtseweg. Op dat moment kwam een fietser aanrijden vanuit de binnenstad. Deze fietser week op het laatste moment uit voor de 10-jarige jongen, maar raakt nog wel zijn achterwiel.

Het slachtoffertje kwam hierbij ten val en raakte gewond aan de onderarm. De fietser die de jongen aanreed is doorgereden.

Belediging ambtenaar

AMERSFOORT Een 26-jarige man uit Amersfoort is dinsdagmiddag aangehouden voor het beledigen van een politieambtenaar.

De Amersfoorter begon de politieambtenaar uit te schelden omdat hij het niet eens was met een bekeuring die hij kreeg voor het foutief parkeren van zijn bestelauto. De man is uiteindelijk zonder verzet meegegaan naar het politiebureau.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een slingerende auto trok dinsdagnacht de aandacht van surveillerende agenten. Een 48-jarige automobilist uit Putten had te diep in het glaasje gekeken. De ademanalyse wees uit dat de man 0,65 promille alcohol in zijn bloed had. De Puttenaar kreeg een rijverbod van 1 uur en een bekeuring van ruim vierhonderd gulden.

Ontploffing gasflesje

AMERSFOORT Een 26jarige inwoner van Amersfoort is dinsdag 8 mei gewond geraakt door een ontploffing van een klein gasflesje.

Het slachtoffer verwisselde het gasflesje in de keuken van een woning aan de Boreelstraat in Amersfoort. Omdat op dat moment ook gekookt werd in de keuken, ontplofte het gasflesje waarbij de man enkele brandwonden opliep. Zijn vrouw en dochtertje, alsmede een vriend die zich in de woonkamer bevonden, bleven ongedeerd.

De ontploffing veroorzaakte grote ravage in de keuken. De brandweer was snel ter plaatse. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar ziekenhuis De Lichtenberg.